Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Pro România Dâmbovița: Ioan Marinescu și Marius Drăgănoaia

La conferința de presă de ieri, organizată de Pro România Dâmbovița, au participat Ioan Marinescu și Marius Drăgănoaia, prezentând o serie de probleme actuale.

„Situația internațională este foarte încurcată din punct de vedere economic, social și politic. Iar pe noi, dintr-o lipsă totală de responsabilitate, această criză de care vorbește toată lumea, Coronavirus, ne va prinde nepregătiți.

Eu mă aștept ca toți să se așeze la masă și să înțeleagă că această țară este într-o criză majoră. Apoi să vină cu o propunere de prim-ministru, care să fie un om cu autoritate, un om curat, care n-a făcut compromisuri. E, într-adevăr, greu de găsit, dar nu imposibil”, a declarat Ioan Marinescu.

La rândul său, Marius Drăgănoaia, șeful departamentului de antreprenoriat, a vorbit despre problemele existente în cadrul sistemului fiscal, făcând o comparație între cel național și cel aparținând Belgiei.

„În sistemul fiscal, costurile pentru înființarea unor firme implică un cost de înființare de aproximativ 1000 de euro, în funcție de capitalul social pe care firma respectivă și-l propune.

În România, înființarea unei firme nu depășește suma de 400 de lei și trebuie să ții activitatea trei ani de zile.

În cazul IMM-urilor în Belgia, impozitul pe profit este de 39%, variabil în funcție de cifra de profit obținut în anul respectiv, variind între 28-41%. În cazul firmelor românești, impozitul este de 16%, care este o foarte bună taxă de impozit”, a explicat acesta.

Lipsa forței de muncă, o problemă serioasă

România se confruntă cu o lipsă în creștere a forței de muncă, din cauza românilor care aleg să plece în străinătate. În acest fel, firmele mari rămân fără posibilități de recrutare, fapt care duce la dezechilibrarea economiei naționale.

”Firmele cele mai mari nu au de unde să recruteze oameni, pentru că toți preferă să plece în afara țării.

În 2007 procentul populației active din România care plecase în afara țării era de 7%. Astăzi, după aproape 13 ani, România se confruntă cu un deficit de forță de muncă de peste un milion de oameni.

Multe firme sunt nevoite să apeleze la importul de forță de muncă.

Din cauza acestui fapt, Pro România vine cu niște măsuri de reducere a fiscalității pentru a-i aduce pe români înapoi în țară”, declară Marius Drăgănoaia.

Obținerea autorizației de construire, proces lung de așteptare

„În momentul efectuării unei documentații în vederea obținerii autorizațiilor de construire, la noi, în România, se descurajează foarte mult mediul de investiție, pentru că timpii de acordare al autorizațiilor ajung chiar la mai bine de doi ani de zile.

Timpii trebuie reduși, simplificați”, susține acesta.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share