21/06/2021

PRO România Dâmbovița sesizează practici electorale plasate în afara legii

PRO România Dâmbovița sesizează practici electorale plasate în afara legii, desfășurate în comuna Râu Alb, înteprinse de către primarul PSD, și de către echipa acestuia, prin montarea de afișe electorale ale candidatului pentru funcția de Primar, cât și ale candidatului pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, în stațiile de autobuz din localitate, acestea apartinând domeniului public.

Menționăm faptul că au fost încălcate prevederile art. 79 alin. 6 și art. art. 79 alin. 5 din Legea 15/2015 privind afișajul electoral.

  • Potrivit prevederilor art. 79 afisașul electoral este permis doar în locurile special amenajate, iar în alte spații cu acordul proprietarilor/administratorilor/deținătorilor.
  • Art. 79 (5) Un afiș electoral amplasat în locurile prevăzute la alin. (1) nu poate depăși dimensiunile de 500 mm o latură și 350 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură și 250 mm cealaltă latură.
  • Art. (6) În alte locuri decât cele stabilite conform alin. (1) (spații amenajate special amenajate), afișajul electoral este permis numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, al deținătorilor.

De asemenea sesizăm faptul că afișele electorale aparținând aceleiași formațiuni politice nu corespund dimensiunilor legale prevăzute de art. art. 79 alin. 5 din Legea 115/2015.

După ce acesta s-a remarcat prin agresivitatea față de contracadidații săi , cât și față de, însăși, cetatenii din localitate, iată că primarul în funcție iși arată din nou adevăratul caracter.

Cerem de urgență conducerii Partidului Social Democrat Dâmbovița să înceteze cu practicile ilegale și cu bătaia de joc la adresa dâmbovițenlor!

Rușine PSD!

Comunicat de presă PRO România Dâmbovița

Material realizat la comanda Pro România Dâmbovița; CMF 21200010

Distribuie acest articol Oficial Media
Share