Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

PRO ROMÂNIA se coagulează cu succes în VALEA JIULUI

PRO ROMÂNIA se întârește în Valea Jiului 

Formațiunea condusă de fostul premier Victor Ponta își întărește pozițiile și în Valea Jiului.

  După alegerea biroului organzației municipale de la Petroșani, iată că, la finele săptămânii trecute au avut loc alegeri în cadrul organizației municipale Lupeni.

Inginerul Nicolae Ivănuș, fost director al Minei Lupeni, în prezent pensionar, a fost ales în funcția de președinte al Filialei municipale Lupeni a organizației politice Pro România, în cadrul conferinței de validare a primului Birou Politic Local al acestei filiale. La acest eveniment au participat liderii  conducerii județene a PRO România: coordonatorul organizației județene – Emil Rîșteiu – primarul orașului Simeria, deputatul Sorin Marica precum și lideri ai organizațiilor Pro România de la Petroșani – Mariana Ghioc, Hațeg -Nicolae Timiș, Vulcan -Marian Coltescu, Uricani – Gheorghe Suciu. Ordinea de zi a cuprins mai multe puncte printre care:adoptarea  raportului de activitate al organzației, programul de activități pentru următorii ani, adoptarea rezoluției adunării generale cu privire la principalele probleme sau teme de interes local. La ora actuală în cadrul organizației locale activează  72 de membri.Activitatea desfășurată de membrii PRO România s-au văzut în rezultatele bune obținute la ultimele alegeri. La acestea se adaugă și vizita președintelui Victor Ponta care a dorit să fie prezent în Valea Jiului, o zonă pe care a susținut-o,  cât a deținut funcția de premier.

Emil Rîșteiu, apreciază că nou-aleasa echipă politică de la Lupeni nu se află într-o competiție cu celelalte formațiuni politice de pe scena locală. La Lupeni, primarul Lucian Resmeriță este un primar abil, pe care eu îl apreciez personal. Noi nu venim să-i contestăm acestuia meritele, ci venim pe scena politică locală urmând drumul nostru, construind o alternativă politică locală, tot de stânga, dar cu o altă abordare. Iar oamenii pe care i-ați ales astăzi ca lideri, nu vin să conducă, ci vin să reprezinte un segment de populație în care deja și-au câștigat respect și încredere. Noi vom facem o altfel de politică.  Un principiu de bază pe care doresc să-l implementăm, este că  cel care vă conduce, vă reprezintă. Să vă reprezinte interesele localității. Ne dorim ca la alegerile din 2020, să devenime partenerii oricui, care luptă pentru interesele oamenilor . Îmi doresc  să avem consilieri locali, primari, consilieri județeni, să avem demnitatea de a fi mândri că facem parte dintr-o structură tânără care este acum,  a câștigat încrederea electoratului ” a spus celor prezenți,  Emil Rîșteiu, președintele PRO ROMÂNIA. Prezent la eveniment deputatul  Sorin Marica a ținut să felicite noua echipă  și le-a precizat că îi va susține în toate demersurile pe care aceștia le vor face pe  viitor. ” Aveți acum o echipă bine structurată. Ne dorim să facem o altfel de politică, fără atacuri și să apreciem tot ceea ce se face bun. Dar să taxăm și tot ceea ce nu este bine. Rolul nostru este de a prezenta alegătorului varianta cea mai bună care îi este favorabilă. Avem de susținut acum ” UN OM”.  Și cred că, împreună vom face tot ceea ce ne este cu putință de a dezvolta comunitățile noastre, de la crește nivelul de trai și acest lucru se poate face datorită programelor și viziunilor de viitor pe care le va implementa, cu succes, partidul nostru,  PRO ROMÂNIA”.

Președintele ales al  PRO ROMÂNIA  Lupeni, ing. Nicolae Ivănuș a recunscut în fața colegilor săi că a revenit să facă din nou, politică, la insistențele prietenului Marian Coltescu. ” Și nu regret că m-am alăturat partidului condus de Victor Ponta. Există o nouă viziune politică pe care o agreez.   Eu fac politică din 2003, dar este prima oară când îndeplinesc funcția de președinte al unei organizații politice. Recunosc, era un titlu care-mi lipsea din palmaresul personal și sunt onorat că, în echipa Pro România, am reușit să câștig încrederea echipei și mă simt deosebit de onorat de acest lucru. Am satisfacția că se întâmplă acest lucru într-un partid de stânga, pentru că eu sunt un om de stânga, și mai mult mă bucur că se întâmplă acest lucru într-o echipă care-l are ca lider pe Victor Ponta, un om care cunoaște Lupeniul și problematica complexă a acestei  zone, un lider de stânga cu vederi pro-europene și pro-democratice”, a spus ing.Nicolae Ivănuș, președintele ales al Pro România Lupeni.

Alături de Nicolae Ivănuș, din echipa de conducere a Filialei Lupeni a Pro România,  fac acum parte  ing. Gheorghe Mureșan – prim-vicepreședinte, Daniel Csatlos, Matei Alexandru și Monica Rusu – vicepreședinți, Berta Ghereb – secretar, Elisabeta Simona Voina – trezorier, Ion Stadnik- organizația de seniori, Mărioara Brădățean- organizația de femei, Raluca Stan-organizația de tineri și Costică Cîrlescu-organizația de antreprenori.

În cadrul Conferinței de alegeri a Pro România Lupeni a fost adoptată și o ”Rezoluție”, potrivit căreia principalul obiectiv de interes al membrilor acestei noi echipe politice îl constituie sprijinirea sectorului de turism din stațiunea Straja, considerat drept viitorul motor de dezvoltare al întregii comunități, dar si alte activități care vor crea noi locuri de muncă și vor  conduce la dezvoltarea municipiului Lupeni.  ”Trebuie să fim realiști. Eu am lucrat la Mina Lupeni și am condus activitatea minieră într-o perioada în care aceasta era cea mai mare din țară. Astăzi trăim alte vremuri, în care mina e pe un program de finalizare a activității sale și trebuie să dăm o nouă identitate economică orașului nostru. De aceea, milităm pentru ca viitorul stațiunii  turistice Straja să fie asigurat, prin investiții de mediu și infrastructură care să conducă la dezvoltarea acesteia. Cred că, așa cum un stat mic precum Andora (situat pe un munte de la granița Franței cu Spania), deși are doar 70.000 de locuitori adună 10 milioane de turiști pe an, tot așa noi, cei din Valea Jiului, o superbă zonă montană în care trăiesc încă peste 100.000 de oameni, avem potențialul necesar pentru a atrage aici suficienți turiști cât să asigurăm bunăstarea oamenilor și dezvoltarea regiunii. Acesta e crezul nostru și pentru acesta vom milita în acțiunile noastre politice”, a declarat Nicolae Ivănuș, președintele Pro România Lupeni. Acesta a prezentat pe larg viziunea de dezvoltare a municipiului Lupeni,bazat pe dezvoltarea turismului, program care se poate îmbunătăți cu ajutorul specialiștilor pe care îi are PRO  ROMÂNIA, partidul condus de  Victor PONTA.

După conferința de alegeri, echipa PRO ROMÂNIA  Lupeni și pincipalii lideri, au ieșit în stradă,  unde au participat la prima acțiune electorală, împărțind pliante cu candidatul pe care îl susțin la prezidențiale, pe „UN  OM- Mircea Diaconu”.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share