25/10/2020

Profesorii, personalul nedidactic si auxiliar au dreptul la protecție în timpul reluării cursurilor pentru clasele terminale”

Dumitru Lupescu, deputat USR SUBLINIAZĂ DISCRIMINAREA: ” profesorii, personalul nedidactic si auxiliar au dreptul la protecție în timpul reluării cursurilor pentru clasele terminale”
Acesta susține că în Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării (nr. 4.220/8.05.2020) și al Ministerului Sănătății (nr. 769/8.05.2020), pentru stabilirea măsurilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS CoV 2 în unitățile de învățământ, autoritățile „au omis” să menționeze și situația personalului didactic,didactic auxiliar și nedidactic.
“E un mare semn de întrebare pentru profesori si celelalte categorii de personal ce se întâmplă concret, între 2-12 iunie, cu cei care suferă de boli cronice sau care au membri ai familiei încadrați în grupele de risc. Nici măcar un cuvânt despre acest aspect în cuprinsul art.9b din prezentul Ordin de Ministru. Ce e și mai straniu este că sindicatele din Educație nu s-au sesizat încă și nu au luat vreo poziție publică.
Conform art 34 din Constituția României, care prevede ca statul e obligat să ia măsuri pentru respectarea igienei si a sănătății populației, USR susține egalitatea de șanse și garantarea acestor drepturi fundamentele de protecție împotriva efectelor infecției cu noul Coronavirus.”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share