Proiect de lege privind actualizarea pensiilor militare în dezbatere

Vot final astazi în Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților pentru cele două proiecte de lege ce se referă la rezervisti, aflate în dezbatere – Plx 199/2020 cu amendamente agreate la negocieri separate și Plx 221/2020, ambele cu puncte de vedere negative de la Guvernul României.

Camera Deputaților a discutat astăzi, 22 iulie, în ședința online a Comisiei pentru muncă și protecție socială, ambele proiecte: Plx 221/2020 (propus direct pentru respingere) si Pl-x nr. 199/2020 – ambele Proiecte de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat.

Am participat in calitate de parte interesata, fiind cosemnatar la Plx 221/2020 si inițiator de amendament la Plx 199/2020.

Ca invitați au fost reprezentanții SCMD prin Mircea Dogaru, polițiștilor prin Dumitru Coarnă, președintele FSNPPC, vicepreședinte al Biroului Național al Confederației Sindicale Cartel ALFA, cei ai M.Ap.N., MAI etc.

Modalitatea: videoconferință.

Alături de mine, Dumitru Coarna si Mircea Dogaru au susținut amendamentele noastre comune având în vedere: riscurile profesionale, importanța socială și permanența serviciului public prestat, incompatibilitățile și restricțiile stabilite, prin lege, pe timpul activității, calitatea de militar activ, în rezervă, in retragere etc.

Amendamentele noastre au vizat în special adăugarea cuantumului Ordinului Meritul Militar(similar), actualizarea pensiilor militare ale rezervistilor concomitent cu majorarea veniturilor celor în activitate, pensia de urmaș etc.

Cu mare majoritate de voturi, membrii comisiei de muncă au emis un raport de adoptare pentru Plx 199/2020 cu amendamentele dezbatute/stabilite în comisia de muncă și un raport de respingere a proiectului de lege Plx 221/2020.

La începutul săptămânii viitoare va avea loc ședința comună a Comisiilor pentru muncă și protecție socială/apărare, ordine publică și siguranță națională pentru aprobarea raportului comun și sperăm că marti 28 sau miercuri 29 iulie să intre la vot final în Camera Deputaților.

Voi continua informarea, cu celeritate, pe marginea acestui subiect de maximum interes, atât pentru rezervisti, dar și pentru colegii noștri care îndeplinesc condițiile de vârstă/vechime în serviciu și au în intenție să solicite trecerea în rezervă, cu drept la pensie militară de stat.

Lt.col.(rtr) Dumitru Lupescu,
Deputat,
Secretarul comisiei de apărare din Camera Deputaților

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share