Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Promovarea turistica a vechii cetati de scaun a Targovistei

156_640_480_0
Biserica Catolica din Targoviste

Proiectul turistic care a  inceput in luna noiembrie 2014, prin promovarea bisericilor si a altor lacase de cult dambovitene, avea sa duca la realizarea de expozitii si simpozioane de o frumusete impesionanta. Aceste intalniri au reusit in cea mai mare parte sa contureze povestea indepartata si atat de plina de istorie a unor biserici – monument, adevarate simboluri uitate, si transformate din nepasare in simple cladiri.

Venind in Targoviste, de oriunde ai fi, trebuie sa stii un lucru: te vei afla pentru un timp in vechea Cetate de Scaun a Tarii Romanesti. Nu exista loc fara poveste, caci, oriunde vei pasi, vei descoperi locuri si oameni minunati, de acum sau de odinioara.”

167_640_480_0
Sinagoga

Invitatia a fost facuta de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice impreuna cu Primaria din Targoviste, tuturor celor interesati sa se intoarca pentru scurt timp in secolul al XIX-lea si sa redescopere monumente precum: Biserica Lemnului, Biserica Sfantul Nifon, Biserica Izvorul Tamaduirii, Biserica Sfintii Imparati si Cuvioasa Paraschiva, Sinagoga si Biserica Catolica Sfantul Francisc de Assisi.

Construite in secolul al XIX-lea, dupa toate rigorile vechi, de comunitatile locale, bisericile evidentiaza cel mai clar tranzitia culturala de la arhitectura medievala la cea moderna. Anul acesta se spera ca proiectul de promovare turistica sa se extinda si sa cuprinda si alte arii culturale prea putin cunoscute, precum istoria primelor colegii/licee si scoli de meserii din Targoviste, case memoriale sau muzee, unice pentru specificul lor nu numai pentru Romania, dar si pentru Estul Europei.

48401422
Biserica Izvorul Tamaduirii din Targoviste

Mai multe informatii accesand pagina: http://www.promovarebisericisecxix-xxtargoviste.ro/

Oana Stiff

Distribuie acest articol Oficial Media
Share