Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Proteste împotriva restricțiilor în Londra! Cea mai mare demonstrație de până acum

Zeci de mii de protestatari anti-lockdown au ieșit ieri pe străzile Londrei, în cea mai mare demonstrație de până acum – cu înscrisuri care cereau „arestarea lui Matt Hancock”. Secretarul pentru sănătate a fost acuzat de ipocrizie, în legătură cu un videoclip care îl arăta în timp ce își săruta asistenta căsătorită – Gina Coladangelo, dar pentru restul britanicilor predica restricțiile draconice pro covid, scrie dailymail.co.uk

Mulțimile au cerut încetarea tuturor reglementărilor privind pandemia de Covid-19 după ce Ziua Libertății a fost amânată de la data de 21 iunie.

Oamenii dețineau pancarte pe care scria „libertatea nu este pentru comerț”, „masca o porți dacă ești zombi” ”trezește-te sau conformează-te și mori”.

Mulțimile au aruncat sute de mingi de tenis, cu mesaje „nu foarte frumoase”, spre Camerele Parlamentului înainte de a se aduna pe Downing Street, unde au început să scandeze „rușine pentru tine”, urmat de huiduieli prelungite.

Zeci de mii de protestatari au mărșăluit prin Oxford Street, Regent Street, Hyde Park și Northumberland Avenue în timp ce țineau pancarte pe care scria „varianta Boris”, „nu la vaccinul Covid” și „nu la pașaportul Covid”.

Liderul partidului Reclaim, Laurence Fox, se număra printre zecile de mii de protestatari anti-blocare care au participat la protestul de sâmbătă și a fost văzut strigând într-un difuzor în timp ce stătea pe o barieră în afara Downing Street.

Au fost puse autocolante adezive pe vehiculele poliției și pe ambulanțe, situate în jurul Hyde Park, cu mesaje „nu la pașapoartele de vaccinare”.

După ce au mărșăluit prin destinații de cumpărături cunoscute din centrul Londrei, protestatarii s-au confruntat sâmbătă după-amiază cu protestatarii din Palestina liberă în Piața Parlamentului.

Ofițerii de poliție au format o linie în speranța că vor împiedica majoritatea manifestanților să umple piața, dirijându-i în schimb pe strada Parlamentului.

Shirley Jones, o bibliotecara de la Crystal Palace, l-a îndemnat pe Boris Johnson să „demită înțelegerea și să încalce regulile”.

Ea a spus: „Aș prefera să fac altceva cu weekendul meu, dar voi continua să particip la aceste proteste pentru că nu am încredere în ceea ce face Guvernul.”

„Nu cred în purtarea măștilor și nu cred în vaccin, mai ales având în vedere moștenirea mea caraibiană și istoria sclaviei.„

„Există un amestec imens de oameni aici, toate mediile și vârstele, totuși ceea ce spun ei este ignorat. Numerele care participă la proteste sunt întotdeauna subminate.

„Vrem ca blocarea să se încheie, dar vrem, de asemenea, ca Boris Johnson să demită înțelegerea și să încalce regulile. El este în spatele tuturor acestor reguli și nici măcar nu le-a respectat el însuși.

Kayleigh Brooke, în vârstă de 29 de ani, din Manchester, a declarat că a fost în lagăr timp de patru săptămâni pe Clapham Common, ca protest împotriva lansării vaccinului.

Doamna Brooke a spus că ia parte la marș din cauza îngrijorărilor sale cu privire la copiii care primesc vaccinul.

„Vrem ca Legea Coronavirus 2020 să dispară și vom continua să protestăm până când se va întâmpla acest lucru.”

Tobe, fluierături și scandări se auzeau la o anumită distanță în jur, în timp ce steagurile zburau deasupra mulțimilor în timp ce treceau prin centrul Londrei.

Un vorbitor a stat pe un soclu lângă stația Embankment și a spus mulțimilor: „Suntem aici pentru a ne lua libertatea înapoi”.

Participantul Iain McCausland a călătorit la Londra de la Devon pentru a participa la miting, spunând că blocarea Covid a venit cu prețul „libertății”.

El a spus: „Principalul motiv pentru care sunt aici este pentru că simt că această blocare a venit cu prețul libertății și drepturilor noastre.

„Libertatea noastră de a ne aduna, libertatea de a călători și de a munci. Sunt foarte supărat pe guvern, la fel și toți cei de aici.

A existat o atmosferă de petrecere, în timp ce mulțimile s-au îndreptat sâmbătă mai devreme pe Embankment, pe lângă New Scotland Yard, iar un DJ a pus muzică din spatele unui camion.

Înaintea protestelor de ieri, Poliția Metropolitană a confirmat că a fost în contact cu organizatorii demonstrațiilor în Westminster și în zonele Lambeth și Southwark.

Inspectorul șef Joe Stokoe de la Comandamentul de ordine publică al Met, a declarat: „Știm că o serie de oameni vor vizita Londra sâmbătă și duminică pentru a protesta.

„Planul nostru de poliție va fi proporțional cu ofițerii care se angajează cu cei care protestează pentru a-i ajuta să se asigure că orice întrunire este legală, sigură și nu provoacă perturbări grave acelor londonezi care sunt în afara și se bucură de weekend.

„Îi îndemnăm pe oricine vine să participe la un protest la Londra în weekend pentru a face acest lucru într-un mod pașnic și responsabil.

„Vom interveni după cum este necesar pentru a preveni un comportament perturbator sau indisciplinat sau orice acțiune a indivizilor pentru a intimida sau amenința membrii publicului, mass-media sau ofițerii de poliție.”

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share