19/01/2021

PSD câștigă detașat alegerile parlamentare în Băleni

Rezultate surprinzătoare la alegerile parlamentare din comuna Băleni, Dâmbovița. Marele câștigător al alegerilor din Băleni este Partidul Social Democrat, care a crescut cu peste 21 de procente față de locale și-a convins aproape jumătate dintre alegători să-i ofere votul, deși acum 2 luni era pe locul al treilea. Partidul și-a schimbat recent conducerea locală, președinte interimar fiind Emanuel Palea, care a fost și candidatul partidului pentru primăria Băleni, în prezent consilier local.

Măsurile liberalilor, în special închiderea piețelor i-a nemulțumit pe cetățenii comunei care nu au votat în număr mare cu partidul de guvernare, PNL, acesta scăzând cu peste 17 procente față de alegerile locale.

Marele pierzător este partidul Pro România care a scăzut cu aproape 25% de procente în doar 2 luni, de la 32 la doar 7 procente. Pe lângă această înfrângere, partidul nu a intrat în parlament deoarece nu a trecut pragul de 5%, motiv pentru care Adrian Țuțuianu și Oana Vlăducă și-au pierdut mandatele de parlamentari. O surpriză a fost și scorul de 12.36% al noului partid AUR. Rezultatele folosite pentru comparație sunt cele pentru alegerea consiliului local.


Emanuel Palea, președintele interimar al PSD Băleni, a declarat că „Rezultatul este al întregii echipe, în special al tinerilor care s-au implicat alături de mine în această campanie, cărora le mulțumesc. Am purtat această campanie aproape zi de zi pe străzile comunei, discutând cu cetățenii. Mă bucur mult că am susținerea parlamentarilor PSD, aceștia au trecut în mod repetat prin comuna Băleni în ambele campanii electorale, în special Titus Corlățean, Ionuț Vulpescu, Claudia Gilia, dar și președintele Consiliului Județean Corneliu Ștefan. Mă bucur că cetățenii comunei Băleni au înțeles ce partid le dorește binele. ”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share