PSD Dâmbovița: destabilizarea internă atrage daune electorale

În plină campanie electorală, la organizația PSD Dâmbovița se fac mișcări de trupe – demiteri și numiri. Ai zice că totul este normal până aici, câtă vreme se urmărește criteriul competenței în Consiliul Județean Dâmbovița. Totuși trebuie să ținem seama că este vorba despre membri PSD -numiți în funcții administrative la nivel de județ- și destabilizarea aceasta internă provoacă daune în bruma de procente electorale rămase după demiterea guvernului. 

 

Reglări de conturi cu costuri electorale

Cunoaștem nemulțumirile domnului Alexandru Oprea față de prestația anumitor colegi din PSD aflați la cârma unor societăți unde Consiliul Județean este acționar majoritar. Ne întrebăm dacă se impune această reglare de conturi -fie ea pur-profesională-, acum când ai un candidat la Președinția României și alegeri în câteva zile. Debarcarea lui Cristian Avanu de la conducerea SC LDP se află pe agenda de lucru a domnului Oprea de multă vreme și din câte se pare nu este singurul vizat.

Conferința de presă PSD Dâmbovița

Am fost prezenți la conferința de presă din 12 septembrie 2019, iar în cadrul acesteia, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a declarat că este nemulțumit și de prestația unuia dintre vicepreședinți și de directorul SC LDP. Așa cum s-a intervenit de la masa presei, chiar dacă mesajul de genul BMW X5 și VW ”Touareg” nu a fost denotativ, nu putem să nu remarcăm conflictul cu deputatul Corneliu Ștefan și apropiații acestuia.

PSD Dambovita

Corneliu Ștefan: Guvernul PSD a fost dat jos de la putere de o opoziție zgomotoasă şi neconstructivă

Mai jos redăm câteva dintre principalele aspecte punctate de domnul Alexandru Oprea, precum și înregistrarea integrală pe canalul nostru de youtube.

LDP – Demisionari sau demiși

Menționăm că managerul SC LDP, Cristian Avanu, are un contract de mandat care expiră în 2020, cu clauze contractuale bine stabilite. Conform presei locale se pare că trei dintre membri Consiliului de Administrație ar fi fost „convinși” să-și dea demisia, ca să nu fie demiși, pentru ca în locul lor să intre în „schemă” persoane loiale. Cei trei membri demisionari au mărturisit jurnaliștilor de la www.tvpartener.ro că SC LDP este o societate pe profit, ba chiar unul dintre aceștia a ținut să precizeze în mod clar că la Lucrări Drumuri și Poduri toată lumea își face treaba, de la muncitorul necalificat până la director, singura nemulțumire a acționarului majoritar- Consiliul Județean Dâmbovița- fiind legată de comunicarea deficitară dintre președintele Alexandru Oprea și directorul general al societății.

PSD Dâmbovița nu reușește să se adune, să strângă rândurile!

În cele mai grele momente de după căderea guvernului, când deja pierzi procente electorale peste cele din alegerile europarlamentare, cele mai nefericite acțiuni sunt acelea de a te rupe din interior. Polițele, răfuielile între grupări sunt de fapt decontate aspru la urne. Demobilizarea activului de partid prin demiteri, chiar pe criterii profesionale -și altfel oportune și legale-, în timpul unei campanii electorale sunt mutări mai degrabă sinucigașe politic. Miercuri 16 octombrie 2019, în ședința de consiliu județean se așteaptă constatarea încetării mandatului unor membri din Consiliul de Administrație al SC LDP precum și numirea altora.

”Până luni după-amiază, niciunul dintre membrii demisionari din Consiliul de Administrație al SC LDP nu-și înregistrase însă demisia la Registratura societății, ceea ce conduce la varianta că aceștia își vor anunța retragerea din CA al SC LDP în cadrul ședinței de Consiliu Județean, lucru care nu este tocmai legal dat fiind faptul că în contractele de mandat al membrilor Consiliului de Administrație este prevăzut în mod clar faptul că aceștia trebuie să-și înregistreze demisia la sediul societății și chiar să stea în preaviz o perioadă de 30 de zile… Vom vedea care va fi deznodământul poveștii în cadrul ședinței Consiliului Județean care are loc miercuri, 16 octombrie”, scrie dâmbovița24.ro

Alexandru Oprea: ”Pot înțelege orice, dar n-o să pot accepta lipsa de performanță, la niște instituții pe care le am în coordonare și de care răspund.Un manager trebuie să performeze prin realizarea indicatorilor asumați. ”

Video integral:

Directorul SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA, Cristian Avanu, a răspuns, printr-un comunicat de presă, în data de 6 septembrie 2019, acuzelor lansate de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, care a declarat că va cere un control la respectiva societate întrucât s-a utilizat doar o mică parte din sumele alocate pentru lucrările de reparaţii pe drumurile judeţene, scrie incomod-media.ro.

După ce prezintă cifrele anului în curs, Avanu concluzionează că tot acest scandal are la bază altă țintă și nu activitatea efectivă a SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA.

Valoarea totală a lucrărilor executate în anul acesta până la data de 30.08.2019, în baza contractului de concesiune încheiat cu Consiliul Județean Dâmbovița, este de aproximativ 18.500.000 lei, cea mai mare valoare de lucrări realizată până la data de 30 august din toți anii și duce la un grad ridicat de realizare a lucrărilor comparativ cu media anilor precedenți.

Din totalul de 111 obiective cuprinse în ultimul program de lucrări au fost realizate peste 70 de obiective. Conducerea societății face eforturi intense pentru realizarea în totalitate a programului de lucrări chiar dacă acesta se suplimentează în fiecare lună și programarea lucrărilor suferă modificări continue.

Menționăm că până la data de 30.08.2019, S.C. Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița a produs și a pus în operă peste 21.500 tone de asfalt ce reprezintă cea mai mare cantitate de asfalt așternută în ultimii ani până la acestă dată.

Nu lipsit de relevanță este și faptul că bugetul Consiliului Județean Dâmbovița a fost aprobat în data de 24.04.2019, iar actul adițional ce cuprindea lucrările clare ce urmau a se executa în decursul acestui an de către societatea noastră, a fost semnat abia în data de 21.05.2019, deci la interval de circa o lună.

În cazul în care Consiliul Județean Dâmbovița ar fi făcut demersuri în vederea urgentării întocmirii programului de lucrări, în acest moment situația ar fi fost cu totul alta. Astfel că cea mai mare parte a lucrărilor au fost realizate într-un interval de timp relativ scurt respectiv 3 luni, în perioada iunie-august 2019.

Totodată facem precizarea că situația economico-financiară a S.C. Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița S.A. este una foarte bună, înregistrând la data de 31.07.2019 un profit net de 1.342.429 lei”.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share