09/12/2021

PSD-ului îi este rușine cu PSD. Îndrăznește să crezi!

PSD-ului îi este rușine cu PSD! Da. Ce a făcut partidul comunist după 1947, încearcă să facă PSD acum. Să marginalizeze păturile sociale educate, să se alieze cu ”clasa de jos”, cu cetățenii din zonele rurale și sărăcite ale țării. De fapt grupul țintă urmărit de partid este segmentul social fără acces la informație și cu o educație precară, nu pentru a-i ajuta, ci pentru a le fura votul și a-i îndesa în autocare.

PSD-ului îi este rușine cu PSD

Îndrăznește să crezi

Cât de tâmpit trebuie să fii ca să poți crede că vei guverna în astfel de condiții!? Eventual să apelezi la o dictatură după modelul bolșevic -spun asta fiindcă tot se află în dezbatere legile justiției, pragul pentru abuz și valoarea acestuia. Deși cunosc oameni capabili în PSD, oameni care pot oferi o direcție pozitivă pentru țară, aceștia sunt paralizați de forța liderilor și de către găștile acestora.

După umila mea părere, plimbatul pe la pupat de moaște și prin bâlciurile sătești nu constituie ceva grav, dar când nu mai ști să faci și altceva, se naște o întrebare elementară: nu cumva cine se-aseamănă se-adună? Și-atunci, dacă tu ca partid nu poți depăși o zonă cu nevoi speciale, nu poți penetra -politic- lumea intelectuală, ci doar grupuri care necesită asistare socială, ce poți aduce pozitiv în politicile fiscale și de dezvoltare, cum poți veni cu soluții guvernamentale?

Să fii tâmpit și să te mândrești cu asta

La ultima ședință a guvernului se bifau spitale și autostrăzi pe bandă rulantă de genul: ”bun, 2 din 5, bravo!” Niște măscărici care mai aveau doar de anunțat ”s-a strigat Bingo!”. Un ministru al educației ne-a convins că învățământul este gratuit pentru că plătesc părinții, nu elevii. Îndrăznește să crezi!

Restul -cu mici excepții-, fără mașină și șofer nu știu să se întoarcă acasă. O lume ruptă din Caragiale, o scenă care te-ar face să râzi cu gura până la urechi dacă nu ar fi vorba de ceva real și vital, de viitorul copiilor noștri.

Vreau să îmi văd amicii pesediști -că am destui- dezicându-se de aceste practici. Multora le este rușine că fac parte din actualul partid. PSD-ului îi este rușine cu PSD! Cunoscuți care au intrat în partid cu gânduri și idealuri de mai bine, oameni cu care mă întâlnesc zilnic, îmi spun că nu asta vor și că speră să schimbe ceva. Oameni cu studii superioare, câțiva din lumea academică, cercetători, doctori, care nu mai pot suporta stigmatul de analfabet doar pentru că sunt reprezentați de politicieni care nu știu aritmetică și limba română.

Aripa cultă a PSD-ului este executată imediat ce încearcă să își arate aptitudinile. Exact ca în anii 50, când ”cine nu este cu/ca noi este împotriva noastră”. Le dă voie cineva să se afișeze cu intelectualii, i-ați văzut făcând campanie prin institute de cercetare, i-ați văzut în selfie-uri pe la uniunea scriitorilor sau la operă? Deci, moarte intelectualilor, exact cum a procedat Iliescu la mineriadă!

PSD-ului îi este rușine cu PSD

Eu nu am o problemă cu PSD, ba din contră, mă bucur că avem un partid atât de mare. Doar că amicii mei socialiști se ascund de rușine. Lor le este mai greu decât mie. Am prieteni în acest partid și mă doare că grupul elitei social-democrate, grupul celor care știu și pot scoate țara din sărăcie și din rușine, se lasă condus de grupul celor prostănaci și hoți. PSD-ului îi este rușine cu PSD. Îndrăznește să crezi!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share