Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Punctele cele mai importante de eliberare a stresului

1

În picioarele noastre sunt situate mii de terminaţii nervoase. Atunci când porţi încălţăminte incomodă, acestea sunt afectate în cel mai direct mod, multe boli fiind legate anume de aceste microtraume permanente.

Masarea unor anumite puncte de pe talpă te va ajuta nu doar să te relaxezi, ci şi îţi vor stimula organismul şi-l vor orienta spre un ritm normal de lucru, scrie perfect-ask.com.

Masând degetul mare de la picior, influenţezi hipotalamusul – un lucru foarte util mai ales în cazul oamenilor afectaţi de obezitate. Apăsarea acestui punct contribuie la controlul poftei de mâncare şi la slăbirea firească a organismului. În centrul degetului mare se află punctul care răspunde de hipofiză sau glanda pituitară, care este cea mai importantă glandă hormonală.

Deosebit de plăcut este masajului centrului tălpii, unde se află plexul nervos responsabil de diafragmă. Iată adevărata relaxare! Masajul activ al mijlocului tălpii întăreşte rezistenţa la stres şi reduce încordarea. Pe marginea interioară a tălpii, mai aproape de mijloc, se află terminaţiile nervoase legate de funcţionarea glandelor suprarenale.

Mai multe pe perfect-ask.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share