Pungile de plastic vor fi interzise în magazinele din Franța

plastic

Pungile de plastic distribuite în magazinele din Franța vor fi interzise din 1 iulie, spre mulțumirea apărătorilor mediului care militează pentru pungi refolosibile, relatează AFP.

Decizia de confirmare a acestei hotărâri, care urma inițial să intre în vigoare în 1 ianuarie, a fost publicată joi în Monitorul Oficial francez. Măsura se aplică tuturor magazinelor — franzelării, măcelării, benzinării, farmacii, piețe acoperite și descoperite, etc. Din 1 ianuarie 2017 vor fi interzise pungile și ambalajele de plastic și în raioanele de produse alimentare. Vor putea fi utilizate doar pungi din materiale bio (cu un conținut vegetal — amidon din cartofi, porumb), scrie Agerpres.ro.

Obiectivul este „reducerea considerabilului impact asupra mediului legat de producerea și distribuirea acestor pungi”, subliniază Ministerul Ecologiei.

Pungile de plastic nebiodegradabile dispar în câteva sute de ani. Circa 75% dintre deșeurile aruncate în mare sunt din materiale plastice, adaugă ministerul, iar 86% dintre speciile de broaște țestoase marine le înghit pentru că le confundă cu meduze.

plastic_pollution

plastic1

plastic2

Distribuie acest articol Oficial Media
Share