Puterea lăuntrică ține de Cunoaștere, ca și Știința, ca și Înțelegerea

Ar fi o mare realizare pentru fiecare din noi să conștientizăm cât de puternici realmente suntem, de câte împliniri suntem capabili, cât de la îndemână ne stă să întoarcem lumea cu sus-ul în jos dacă ne propunem doar. „Eu nu pot!”, „Eu nu știu!”, „Eu nu înțeleg!” sunt dovada clară că nu ne-am propus, că nu ne-a preocupat să „putem”, „știm”, „înțelegem”. Atâta vreme cât am da atenție lăuntricului ca unei entități ce ține de univers ca parte integrantă și integrată, pas cu pas -căci nu se poate instantaneu- am ajunge la performanța de a vedea pur și simplu cum se aștern dinainte-ne toate comorile pe care le percepeam drept intangibile cândva, astfel încât iată-ne bogați!

Mă tem că deja foarte mulți dintre cititori vor interpreta această „bogăție” ca fiind una materială, palpabilă, concretă, imensă, însă eu acum făceam referire la bogăția lăuntrică neprețuită fiecăruia, pentru că mulțumită ei căpătăm totul, sănătate chiar.

Ce înseamnă bogăție lăuntrică? Unora ne este foarte clar: ne suntem proprie comoară nouă înșine dacă avem acele trăsături de caracter potrivit cărora universul pliază bunătățile, bucuriile sale fără rezerve, anume a fi -repet de câte ori e nevoie- bun, blând, iubitor, iertător, darnic, conciliant, empatic (a simți odată cu celălalt durerea lui, supărarea lui, fiindu-i lui alături măcar prin această trăire), iar lista poate continua cu pozitivismul din atitudine, cu rugăciunea pentru ceilalți în același mod generos. Nu înseamnă că dacă sunt musculos, sunt neapărat și Puternic. Nu înseamnă că dacă am absolvit n facultăți, n mastere, sunt doctorand în n domenii, Știu, nici că dacă folosesc DEX, Înțeleg. Puterea lăuntrică ține de Cunoaștere, ca și Știința, ca și Înțelegerea. A fi Puternic înseamnă a da dovadă de întreg arsenalul de calități interioare care să aducă Divinitatea în stadiul de a împlini de la Sine pentru tine, iar astfel tu îți devii propriu al Tău Zeu. Devii prin Tine Însuți, pentru că realmente îți EȘTI.

Nici urmă de îndoială să nu te bântuie când pe acest Drum au călcat mulți înaintea noastră, bătătorindu-L. Noi acum descoperim ceea ce alții stăpânesc ferm demult, dar se cade precizat că dacă Legile Universale intră pe mâini diabolice, acel sau acei ce le folosesc astfel au armele cu care vor să distrugă îndreptate împotriva propriilor traiectorii, destine, interese. Bucuria cu care fărâmițează bucurii se întoarce neașteptat împotriva intențiilor lor diavolești.

Legile Universului?!

Într-o formă la îndemână, relativ lesnicioasă, am să spun că nu poți cu aviditate LUA așteptând ca o consecință firească să Primești, ci dimpotrivă: îți va fi LUAT! Nu poți NIMICI așteptând ca o consecință firească să îți fie Clădit, ci dimpotrivă: te AutoNIMICEȘTI! Nu poți MINȚI cu sânge rece și în același timp să te aștepți să îți fie adus Adevărul: te MINȚI singur, îți furi singur căciula!

Pot continua, însă esența a ajuns -cred eu- acolo unde își avea ținta, iar cei care aveau nevoie de anumite deslușite clarificări de ordin puțin ezoteric, puțin mistic dar oricum Vertical, au luat seva acestor spuse care îmi doresc să Construiască, să Pozitiveze, să Aducă Plusuri iar nu dimpotrivă.

Gânduri îndreptate spre dorința voastră de Autocunoaștere trimit larg, iar în rest multă Iubire, Iertare, Pace!

(Dana Staicu -20 septembrie 2017).

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share