Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

saraca_romanieTraim intr-o lumea nebuna. Suntem inzestrati cu tot ce ne trebuie pentru a reusi in aceasta viata, exceptand cazurile acelor oameni napastuiti de soarta cu vreo boala, si cu toate acestea nu suntem lasati sa traim.

Suntem sclavi in tara noastra, in tara celor cativa care fac regulile jocului si impart ”bogatia” doar la ei. Noi ne saturam doar cu cea sufleteasca probabil..sa inteleg ca ei si-au vandut sufletul?!

Se vede treaba ca in Romania daca nu dai in cap, furi, evazionezi, te compromiti, lingi bine acolo unde trebuie, poti sa dispari de pe harta demografica a tarii. Si sa nu uit calitatile cele mai importante, nu detii si un capital de prostie, aroganta sau superficialitate dusa la extreme. Cam astea sunt ingredientele necesare unei ”povesti de succes”. In rest, daca vrei ca pe la 50,60 de ani sa vezi si tu ca rasare soarele pe strada ta si ca cineva in sfarsit iti valorizeaza munca te asteapta un drum luuuuung, pe care unii il abandoneaza si trec la prima varianta ca-i aducatoare de ”succesuri”.  Mi-a venit in minte Mircea Diaconu in rolul profesorului de franceza (in filmul Doar cu buletinul la Paris) care strangea cate 1 leu pe zi sa vada si el Parisul…pai cam atat putea, daca era profesor in Romania? Poate daca era vreun magnat politic pleca ori de cate ori voia el…

”Doar cu buletinul la Paris”
”Doar cu buletinul la Paris”

Romanul nu-i foarte educat, sau plin de stiinta in ale bunului simt civic, ce sa mai vorbim de oaresce cultura…dar a invatat ”sa se descurce”. Acest ”sa se descurce” ne-a adus un mare dezavantaj, acela ca nu putem excela in tara noastra la mai nimic. Da, avem genii, dar au plecat mancand pamantul. Pai ce sa faci in Romania, sa te uiti cum e pus in functia de director, sau mai stiu eu ce lider al comunitatii, un preferat de partid, sau un pion nevinovat? Au plecat pentru ca au inteles unde sunt recunoscute valorile si calitatile umane. Poate se vor intoarce intr-o zi, sa le arate si celor ramasi aici ca munca cinstita, onesta, curata, dedicata, obiectiva, necompromisa, nu a omorat pe nimeni, ba din contra a facut din ei niste oameni frumosi si pe picioarele lor.

Asta ne dorim si noi dragi conducatori, care va bateti cu pumnii in piept in mod fatarnic, prin campaniile voastre electorale, ca va iubiti tara…ne dorim sa fim pe picioarele noastre, credeti ca ne puteti lasa? Credeti ca e posibil sa nu va mai bateti joc de noi si sa lasati odata jocurile politice si sa va apucati de treaba? Sa conduceti odata tara asta si sa o scoateti din rahat, pentru cei care sunt cu adevarat, nu pentru cei care acum sunt bine pentru ca ”au furat” candva si inca fura…Puteti fi corecti unii cu altii? Sa fiti exemple pentru noi?budapest-times-foamea-si-saracia-au-cuprins-romania-6773273

Eu stiu ca ne reflectati cu totul si ca noi v-am ales, insa voi faceti ABUZ! Abuz de putere, de banii statului pe care ii aveti pe mana, pe banii Europei care a vrut sa scoata ceva din noi, daca n-am fi furat atata… Nu te gandesti ca functia ta e trecatoare si ca exista niste legi care te vor ajunge din urma, iar daca nu pot ele, o vor face cele divine?!

Tie, drag lider de comunitate, de oras, de tara, iti dedic aceste randuri si celor care n-au inteles ce inseamna omenia si te intreb la ce te gandesti in fiecare clipa de cand ai urcat in acel scaun? Daca n-ai in gand, pe buze si in fapte dragostea de tara, daca tot ce iti doresti este sa ”sugi” sangele nostru cred ca ai inteles singur cat esti de nepotrivit pentru acest post.

Noi, cei care mai credem in tara asta si-n puterea de schimbare, in iesirea din acest sens giratoriu, vom fi cei care vom planta seminte pentru iesirea din sclavia moderna in care traim cu totii.

Degeaba ai totul daca cel de langa tine umbla descult si mort de foame…cand o sa intelegem acest lucru vom trai deja raiul vremurilor noastre.

Oana Grigore

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share