Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ce alimente sa consumam impotriva stresului

 

nutrilite cos legume fructeTe-ai gandit vreodata ca stresul poate fi combatut prin alimentatie? Ceea ce mananci iti da energie pentru a trece peste perioadele dificile si iti influenteaza in mod pozitiv starea de spirit.
Acidul folic, vitamina c, fierul, magneziul si calciul imbunatatesc capacitatea organismului de a face fata oboselii, de a rezista infectiilor si de a se recupera dupa o boala. Unele alimente cresc nivelul de serototnina, substanta calmanta produsa de organism, altele reduc nivelul de cortizol si adrenalina, hormoni ai stresului.
CITRICELE: Bogate in vitamina C, acestea intaresc sistemul imunitar si reduc nivelul de hormoni ai stresului. Coaja le permite sa conserve aceasta vitamina timp indelungat. Consuma-le crude, pentru ca vitamina C se distruge in timpul gatitului.
CONDIMENTELE SI PLANTELE AROMATE: piperul, sofranul, busuiocul, cimbrul si rozmarinul dau savoare mancarurilor si usureaza digestia.
Piperul negru stimuleaza terminatiile nervoase si creste nivelul de endorfine, substante care dau o stare de bine. Ardeii iuti si ghimbirul imbunatatesc circulatia, iar curry si chimenul cresc temperatura corpului.
CIOCOLATA NEAGRA: contine magneziu si antioxidanti, bune pentru pastrarea sanatatii vaselor de sange, a inimii si pentru pastrarea unui moral ridicat. Consumul de ciocolata stimuleaza producerea de serotonina. Glucidele sunt carburantul creierului si principala sursa energetica pentru organism.
CEAIUL: Lichidele ajuta la eliminarea toxinelor din organism, insa, de cele mai multe ori, nu consumam cantitatea necesara. Deshidratarea are efect asupra pielii, care isi pierde elasticitatea si stralucirea. In functie de nevoile tale, poti alge un ceai revigorant sau unul calmant.health-promotion-industry
CEAPA: Continutul de sulf din ceapa ajuta la  cresterea nivelului zaharurilor din sange si actioneaza asupra bacteriilor din tubul digestiv, iar flavonoizii protejeaza arterele, in timp ce seleniul intarzie imbatranirea.
MIGDALELE: Contin vitamina B2, vitamina E, magneziu si zinc. Zincul are efect de inhibare a stresului, iar vitamina E este un antioxidant care distruge radicalii liberi si te apara de bolile cardiovasculare.Totusi, nu exagera, deoarece au foarte multe calorii.
CEREALELE INTEGRALE: Cerealele cresc secretia de serotonina, ajutand la echilibrarea nivelului de zahar din sange.Graul are efecte benefice asupra digestiei, iar orezul este foarte usor digerabil.
PESTELE GRAS: Este bogat in acizi grasi Omega 3. Prin continutul de fier, calciu, sodiu, potasiu, fosfor si zinc, pestele combate anemia, depresia, afectiunile cardiovasculare, poliartritele reumatoide, bolile neurodegenerative si, desigur, face bine sistemului nervos.
OUALE: Au un continut foarte bogat in vitamine, proteine si minerale. Acestea intaresc imunitatea, accelereaza regenerarea celulelor si aduc cantitati importante de vitamine din grupa B, prevenind aparitia anemiei.
LAPTELE: In afara de vitamine, grasimi si minerale, laptele contine calciu, foarte important pentru sanatatea oaselor si prevenirea osteoporozei, dar si in transmiterea impulsurilor nervoase. De asemenea, contine si cantitati importante de  antioxidanti, buni pentru indepartarea radicalilor liberi, asociati stresului.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share