Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Reciclarea cartușelor toner uzate

Cartușele toner uzate, folosite la imprimantele laser, se găsesc peste tot. Dar merită să te asiguri că nu vor polua mediul înconjurător și să le predai firmei corespunzătoare care colectează tonerele uzate.

Reciclarea cartușelor toner uzate

Imprimantele laser echipate cu cartușe de toner au cucerit lumea foarte repede. Nu-i de mirare! Imprimarea laser este foarte rapidă, ușoară și economică din punctul de vedere al fiecărui utilizator. Cu toate acestea, procesul de imprimare nu este lipsit de dezavantaje. Se generează deșeuri în timpul funcționării – cartușe toner goale. Deci apare întrebarea – ce trebuie făcut cu cartușele folosite?

De ce nu trebuie aruncate cartușele toner uzate?

Tonerele goale care au fost consumate în procesul de imprimare nu sunt potrivite pentru a fi aruncate la gunoi. În primul rând, acestea pot conține resturi de pulbere de toner, care este periculoasă pentru mediu. În al doilea rând, tonerul gol este tratat de reglementări ca deșeuri de echipamente electrice și electronice.
Astfel, cartușele vechi necesită transport și reciclare adecvate folosind mașini specializate, iar dacă vei achiziționa cartușe noi de la Sert IT-Cartuse imprimante, vei beneficia de Bonus ECO, un program care include reciclarea cartușelor utilizate.

Tonerul uzat, deși nu mai imprimă, poate conține totuși reziduuri de substanțe periculoase. Aceasta înseamnă că necesită proceduri speciale de reciclare care sunt reglementate de standarde legale.

Ce trebuie făcut cu cartușele toner uzate?

Dacă ai cartușe toner uzate, există anumite lucruri pe care le poți face pentru a le recicla.

În primul rând, tonerele uzate, care sunt deja goale, ar trebui să fie returnate către magazinul de unde cumperi tonere noi pentru imprimanta ta. Magazinul de la care cumperi tonerele pentru imprimantă trebuie să le accepte pe cele vechi în mod gratuit. Aceasta este cea mai bună opțiune pentru persoanele care folosesc cartușe toner. La fel este și în cazul celor care aleg să cumpere de pe Sert IT-Cartuse imprimante al doilea rând, colectarea tonerelor goale se realizează și de către locurile amenajate pentru colectare la Punctele de Colectare Selectivă a Deșeurilor Municipale, care sunt situate în fiecare oraș. Pentru a găsi un astfel de loc, trebuie doar să introduci expresia corespunzătoare în motorul de căutare și să găsești punctul cel mai apropiat de tine.

În al treilea rând, nimeni nu trebuie să colecteze de la tine tonerele uzate, le poți returna chiar tu în containere speciale care sunt destinate acestui scop și care se găsesc în anumite magazine specializate.

Cartușe toner folosite – ce trebuie să reții?

Niciodată nu aruncați cartușele toner Sert IT-Cartuse imprimante folosite și goale la coșul de gunoi obișnuit. Este periculos pentru mediu și oameni. În plus, ți se poate impune o sancțiune financiară mare ție sau companiei tale.

Returnează tonerele uzate la locul de cumpărare, la un punct special de colectare sau comandă colectarea tonerelor goale la o companie specială care le reciclează.

Nu depozita cartușele de toner uzate acasă. Ele pot fi deteriorate, iar pulberea care iese din ele poate fi otrăvitoare pentru tine și familia ta.

Din păcate, în fiecare an, mii de cartușe de toner uzate ajung la gunoi în locul punctelor de colectare desemnate. Aceasta este o mare greșeală! Eliminarea corectă a tonerelor poate contribui nu numai la protejarea mediului, dar poate fi și o sursă de fonduri suplimentare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share