Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Remedii naturiste pentru sanatatea prostatei

Remedii naturiste pentru sanatatea prostatei

men

Semintele de dovleac: reprezinta cel mai cunoscut leac popular impotriva afectiunilor de prostata. In acelasi timp, previn complicatiile, ele reprezentand si un important stimulent al activitatii renale, dar si un remediu eficient in cazul afectiunilor vezicii urinare. Extrem de important de stiut este si faptul ca semintele de dovleac sunt eficiente nu numai in prevenirea si tratarea adenomului de prostata, ci inclusiv a cancerului de prostata, ele fiind prescrise de altfel si impotriva altor forme de cancer.

seeds

Rosiile: studii de laborator au demonstrat că o substanţă provenită din tomate încetineşte dezvoltarea cancerului de prostată, reuşind chiar să omoare celulele canceroase.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Portsmouth din Anglia au testat efectele licopenului asupra mecanismului prin care celulele canceroase exploatează sângele uman pentru a creşte şi a se răspândi.
Ei au descoperit că această substanţă, care dă tomateleor culoarea roşie, interferă cu capacitatea tumorilor de a se ataşa de o sursă de aprovizionare cu sânge.

rosii

Ghimpele: antiinflamator general mediu, antiinflamator al prostatei puternic, antiseptic mediu (actioneaza mai ales asupra colibacililor si asupra Proteus vulgaris), antitumoral mediu, diuretic puternic, favorizeaza sfaramarea si eliminarea calculilor biliari, febrifug bun.

ghimpe

Pufulita cu flori mici : recomandata in adenom de prostata, afectiuni hepatice, biliare, splenice, cancer de prostata, ciroze hepatice, cistite, dischinezie biliara, enterite, hepatite, hepatite cronice chiar evolutive, hipertensiune arteriala, hipocolesterolemie, intoxicatii gastro-intestinale, litiaze urinare, nefrite, pancreatite, prostatite, ulcer gastric si duodenal.

pufulita

Palmierul pitic: este recomandat, pe baza a numeroase studii științifice, în cazurile de afecțiuni ale prostatei. Mecanismul de acțiune al acestui extract vegetal constă în influențarea pozitivă a metabolismului hormonilor sexuali masculini și inhibarea producției de mediatori ai inflamației.

palmier pitic

Urzica moarta alba: contribuie la reducerea volumului prostatei.

Urzica-Moarta

Zincul: are capacitatea de a împiedica acumularea în exces în organism a dihidrotestosteronului, un derivat al testosteronului responsabil de creşterea în volum a prostatei.

Seleniul: un studiu recent al cercetatorilor americani a aratat ca seleniul creste si imunitatea organismului si este compusul cel mai important in aparitia si dezvoltarea cancerului de prostata.
O valoare normala a seleniului in organism scade cu 50% riscul aparitiei acestui tip de cancer la barbati. Studiul s-a realizat pe o durata de 13 ani pentru ca rezultatele obtinute sa fie cat mai relevante.

Adrian Udrea-fitoterapeut, nutritionist

http://terapienaturala.blogspot.ro

Pentru retete de tratament pe baza de plante personalizate, scrieti-mi pe adresa plantevindecatoare@gmail.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share