Toată lumea se întoarce din concedii și este un timp propice pentru amenajări și construcții în gopodărie. Atăzi vom vorbi despre gresie, faianță, izolație și parchet, urmând ca în articolele lunii august să vă prezentăm toată gama de materiale de la MatHaus.
Faianța și Gresia
Alegera culorilor pentru gresie si faianta este o sarcina dificila, acestea fiind materiale ce nu vor fi schimbate prea curand.
Alege culorile in functie de spatiul destinat. Cand alegi culorile pentru gresie si faianta, un lucru deosebit de important il reprezinta spatiul. Este bine sa tii cont de: marime, luminozitate (lumina naturala sau artificiala), cum este folosit spatiul, mobila, accesorii, aparatura. Tonurile deschise sunt preferate pentru a crea impresia de mai mult spatiu si de luminozitate sporita, culorile calde pentru bucatarie si cele reci pentru baie.
Alege culorile in functie de stilul adoptat. Un alt factor de care este bine sa tii cont il reprezinta stilul dorit. Gandeste-te daca vrei un stil rustic, modern, clasic, somptuos etc.
In cazul in care alegi nonculori (alb, negru) sau culori extrem de inchise sau de deschise, tine cont de faptul ca acestea trebuie curatate des. Pe astfel de suprafete mizeria se vede mai repede. Albul este folosit cu succes atunci cand se doreste un efect de luminozitate. Se induce, de asemenea, ideea de curatenie. Albul ajuta la evidentierea unui detaliu, precum o insertie in faianta. Nu trebuie folosit insa in exces.
Parchetul
Atunci cand alegi parchetul trebuie de asemenea sa tii cont de destinatia incaperii, de dimensiunile acesteia, de modul in care este decorata, de culorile folosite in designul interior, dar si de gradul de luminozitate.
Primele aspect pe care trebuie sa le ai in vedere pentru alegerea parchetului sunt cele practice. Daca parchetul este destinat camerei de zi, bucatariei sau holului de intrare, este obligatoriu sa alegi placi de parchet laminat cu grosimea de minimum 8 mm, prevazute de producator cu specificatii de tipul „trafic casnic intens”. Pentru dormitoare sau pentru alte camere cu trafic mai putin intens poti alege parchet laminat cu o grosime mai mica, de la 6 mm in sus.
Alegerea culorii trebuie sa tina seama nu numai de restul culorilor din camera, dar si de dimensiunea acesteia. De exemplu, nuantele inchise de parchet se potrivesc pentru incaperile cu suprafete mari, cum ar fi livingul. Este recomandat contrastul intre parchet si culoarea peretilor si a mobilei. Daca alegeti un parchet laminat inchis la culoare, vopsiti peretii intr-o nuanta deschisa si optati pentru mobilier luminos. Acelasi aspect placut il puteti obtine si prin contrastul dintre un parchet de culoare inchisa si un covor in nuante vesele, pastelate.
Izolatia
Principalele tipuri de materiale folosite la izolatii sunt cele ecologice, polistirenul si vata minerala.
Un exemplu de izolatie ecologica este cea din fibre de celuloza produse din hartie de ziar.
Polistirenul este cel mai ieftin si accesibil material de izolare termica, iar montarea placilor de polistiren se face foarte usor. Polistirenul se gaseste pe piata in doua variante: expandat si extrudat – mai greu, cu performante mai bune si mai scump. O problema a polistirenului este legata de siguranta la incendiu. In cazul izbucnirii unui incendiu, polistirenul rezista fara sa se aprinda o anumita perioada, dar daca nu se intervine rapid, odata ce ia foc, polistirenul intretine puternic incendiul. In plus, nu este un bun izolator fonic, iar cu timpul placile de polistiren isi pot modifica dimensiunea pe fondul variatiilor de temperatura.
Izolarea se poate face si cu vata minerala de sticla sau bazaltica, care are o rezistenta mai mare. In caz de incendiu, vata minerala nici nu se aprinde usor, nici nu intretine focul. Totodata, vata minerala izoleaza si fonic. Placile de vata minerala bazaltica se monteaza aproximativ la fel de usor precum cele din polistiren.
Cele mai bune materiale de contrucții – MatHaus
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara