Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Repari sau construiești? Iată cele mai bune materiale de contrucții la prețuri promoționale

Toată lumea se întoarce din concedii și este un timp propice pentru amenajări și construcții în gopodărie. Atăzi vom vorbi despre gresie, faianță, izolație și parchet, urmând ca în articolele lunii august să vă prezentăm toată gama de materiale de la MatHaus.

Campania Construieste în țara ta – Vino acasă să-ți faci casă! – Comandă acum la prețuri fără concurență

Faianța și Gresia

Alegera culorilor pentru gresie si faianta este o sarcina dificila, acestea fiind materiale ce nu vor fi schimbate prea curand.

Alege culorile in functie de spatiul destinat. Cand alegi culorile pentru gresie si faianta, un lucru deosebit de important il reprezinta spatiul. Este bine sa tii cont de: marime, luminozitate (lumina naturala sau artificiala), cum este folosit spatiul, mobila, accesorii, aparatura. Tonurile deschise sunt preferate pentru a crea impresia de mai mult spatiu si de luminozitate sporita, culorile calde pentru bucatarie si cele reci pentru baie.

Alege culorile in functie de stilul adoptat. Un alt factor de care este bine sa tii cont il reprezinta stilul dorit. Gandeste-te daca vrei un stil rustic, modern, clasic, somptuos etc.

In cazul in care alegi nonculori (alb, negru) sau culori extrem de inchise sau de deschise, tine cont de faptul ca acestea trebuie curatate des. Pe astfel de suprafete mizeria se vede mai repede. Albul este folosit cu succes atunci cand se doreste un efect de luminozitate. Se induce, de asemenea, ideea de curatenie. Albul ajuta la evidentierea unui detaliu, precum o insertie in faianta. Nu trebuie folosit insa in exces.

Parchetul

 

Atunci cand alegi parchetul trebuie de asemenea sa tii cont de destinatia incaperii, de dimensiunile acesteia, de modul in care este decorata, de culorile folosite in designul interior, dar si de gradul de luminozitate.

Primele aspect pe care trebuie sa le ai in vedere pentru alegerea parchetului sunt cele practice. Daca parchetul este destinat camerei de zi, bucatariei sau holului de intrare, este obligatoriu sa alegi placi de parchet laminat cu grosimea de minimum 8 mm, prevazute de producator cu specificatii de tipul „trafic casnic intens”. Pentru dormitoare sau pentru alte camere cu trafic mai putin intens poti alege parchet laminat cu o grosime mai mica, de la 6 mm in sus.

Alegerea culorii trebuie sa tina seama nu numai de restul culorilor din camera, dar si de dimensiunea acesteia. De exemplu, nuantele inchise de parchet se potrivesc pentru incaperile cu suprafete mari, cum ar fi livingul. Este recomandat contrastul intre parchet si culoarea peretilor si a mobilei. Daca alegeti un parchet laminat inchis la culoare, vopsiti peretii intr-o nuanta deschisa si optati pentru mobilier luminos. Acelasi aspect placut il puteti obtine si prin contrastul dintre un parchet de culoare inchisa si un covor in nuante vesele, pastelate.

Izolatia

Principalele tipuri de materiale folosite la izolatii sunt cele ecologice, polistirenul si vata minerala.

Un exemplu de izolatie ecologica este cea din fibre de celuloza produse din hartie de ziar.

Polistirenul este cel mai ieftin si accesibil material de izolare termica, iar montarea placilor de polistiren se face foarte usor. Polistirenul se gaseste pe piata in doua variante: expandat si extrudat – mai greu, cu performante mai bune si mai scump. O problema a polistirenului este legata de siguranta la incendiu. In cazul izbucnirii unui incendiu, polistirenul rezista fara sa se aprinda o anumita perioada, dar daca nu se intervine rapid, odata ce ia foc, polistirenul intretine puternic incendiul. In plus, nu este un bun izolator fonic, iar cu timpul placile de polistiren isi pot modifica dimensiunea pe fondul variatiilor de temperatura.

Izolarea se poate face si cu vata minerala de sticla sau bazaltica, care are o rezistenta mai mare. In caz de incendiu, vata minerala nici nu se aprinde usor, nici nu intretine focul. Totodata, vata minerala izoleaza si fonic. Placile de vata minerala bazaltica se monteaza aproximativ la fel de usor precum cele din polistiren.

Cele mai bune materiale de contrucții – MatHaus

Campania Construieste în țara ta – Vino acasă să-ți faci casă! – Comandă acum la prețuri fără concurență

Distribuie acest articol Oficial Media
Share