Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Revelația, Miracolul sunt Lumină. Tu, Om Bun, ești Lumină. Doar dacă vrei…

Aș vrea să abordez un subiect (altminteri plin de semnificații) privind -în câteva scurte idei- aspecte simple ale lui: Lumina. Și nu o să vorbesc despre laturile științifice pe care le dezbat disertațiile de specialitate, ci despre impactul psihologic pe care îl „întâmplă” acest izvor binefăcător, energizant ce pozitivează dispoziția noastră și nu doar pe aceea instantanee. Cât ai fi de abătut, îngândurat, amar înlăuntrul tău, Lumina (câteodată nu neapărat solară) schimbă brusc o stare de frustrare într-una de plenitudine debordantă. Noi primim Lumină, dar deasemenea producem lăuntric această „scânteie divină” prin tot felul de modalități ori de laturi ale „naturii” noastre. Lumina -psihologic- ne Este medicament uneori: depresia, dacă nu e foarte accentuată, își găsește leac în tot ce reprezintă Lumina ca element fizic, simbol sau binecuvântare divină. Noi ne putem fi Lumină unii altora în măsura în care împlinim lucruri frumoase unii celorlalți.

Se vorbește chiar de oameni meteo-sensibili: e mohorât afară, devenim mohorâți; e vreme însorită, atunci și noi devenim bucurie, „soare” lăuntric, sau -pe de altă parte- ești înconjurat de oameni frumoși (lăuntric), generoși, buni, atunci înflorești sufletește iar Cerul tău devine Lumină; când dimpotrivă în jur ai doar tristețe, nor, te ofilești în cel mai firesc, natural mod, dar cu totul neplăcut, de nedorit.

Lumina este dătătoare de viață (lăuntrică), de speranță și pozitivism (deși cu siguranță că există și oameni pe care nu îi mișcă nimic, rămân constant încruntați, morocănoși, seci), dar Lumina de care radiază Acela ce duce la îndeplinire bucurii celorlalți este mai LUMINĂ chiar decât aceea din manualele școlare, este mai SĂNĂTATE decât adesea știu medicii. Dincolo de ponderea sa științifică, Lumina este tot atât de mult un simbol al Celor Bune, al sarcinii „pe plus” (+) din jurul nostru. Noi singuri devenim generator de Lumină atunci când personalitatea ne e luminoasă, caldă, generoasă, iar asta nu pentru că soarele ne îmbată cu razele ori căldura lui, deși ne este model, deși ne influențează, ci pentru că avem de dăruit, avem „în plus” și chiar dacă n-am avea, din ce nu avem oferim. Lumina este simbol de dărnicie, de bunătate, de iertare și iubire, chiar dacă eu acum am extins semnificațiile termenului. În simbolistică se poate, dar e cât se poate de palpabil, de nesimbolic. Sunt destui oameni care -venind cu experiența lor proprie- pot confirma.

Câteodată gândul luminos al cuiva asupră-ne aduce revelația, împlinește miracolul, căci necesar este doar să Crezi în revelații și miracole ca ele să fie prezente în viața Ta. Dacă mă refer la Tine folosind majusculă, e pentru că ești cel mai important reper al Tău, fără ca asta să însemne că despre ceilalți trebuie în mod egocentric, exclusivist să nu știi. Ba dimpotrivă: tocmai atunci și astfel, fiind altruist, luminos, meriți pronumelui Tău majusculă.

Revelația, Miracolul sunt Lumină. Tu, Om Bun, ești Lumină!

Doar dacă vrei.

(Dana Staicu -23 august 2017).

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">