Robert Williams: CORUPȚIA ca mod de viață

Coruptia locala  intrece orice imaginatie atunci cand este vorba despre  furtisaguri, gasti, evaziune, inselaciune, polite platite, functionari numiti, buget impartit, etc.

Efectul  devastator al acestui mod de viata este vizibil in progresul si evolutia comunitatii si mai apoi  in cel al societatii romanesti. Raspunsul cautat si  studiat  de catre News247WorldPress cu privire la decalajul dintre comunitati si societatea romaneasca  este  …

Coruptia este un mod de viata acceptat si tolerat  in comunitate de cei mai multi cetateni si respins  verbal ori la nivel declarativ,  neexistand sinceritate in dorinta de a schimba acest mod de viata. Existenta cetatenilor onesti este in continua scadere, astfel votul dat este majoritar  pentru coruptie si consecintele acesteia.

Nivelul de infractiune al comunitatii si durata mare de solutionare in circuitul Politie- Parchet-Instanta  cat si modalitatea de abordare  a unor astfel de probleme incurajeaza coruptia si infractorii,  chiar si pe cei onesti sa incalce legea si sa perpertueze  incalcarea legii.

Structura teritoriala a partidelor nu are nimic de a face cu statutul acestora si mai ales cu interesul larg al majoritatii. Astfel, directorii de scoli, institutii, sefii de serviciu si structuri care apartin unor mari partide si aliante  … prin acestia este prima dată incalcata legea.

Intrebarea este  fireasca  …cetateanul onest caruia i se incalca drepturile cui se adresează daca este in situatia de mai sus? Nimeni nu este strain de abuzuri, smecheria si dispretul fata de bunurile comunitatii ori interesul acesteia.

Numirile de functionari guvernamentali si demnitari este dictata de interesele comunitatilor influente si eligibile financiar pentru grupurile de interese din esalonul  superior  ca efecte si dezastru asupra societatii. In acest caz este o iluzie ca schimbarea este dorita de catre comunitati cat timp reprezentantii acestora din Legislativ si Executiv  se opun progresului si bunastarii generale in interesul superior al gastilor din care provin.

Coruptia societatii este alimentata de modul de viata al fiecarei comunitati. Structura centrala este deseori privita cu suspiciune si este sabotata institutional si comunitar pentru simplu fapt ca orice reforma este perceputa  ca pe ceva impus. Legaturile dintre politic si penalii  de la suprafata ori necunoscuti,  inca nu sunt rupte.

Legaturile dintre  politic, interlopi, evaziune, santaj, cumetrie, amantlac, oportunism, plagiat, incompetenta, saracie, smecherie, analfabestism, somaj, abandon scolar, inflatie, abuz, trafic de influenta, deturnare de fonduri, falsul si uzul de fals etc sunt rezultatul  asupra modului de viata al intregii societati romanesti si numai…acesta fiind incomensurabil de devastator.

By

Robert Williams

Editor in Chief

Distribuie acest articol Oficial Media
Share