30/07/2021

Români abandonați de guvern și privați de drepturile constituționale!!!!!

În urma participării, la Florența, ca invitat de onoare, la Gala Antreprenoriat, Cultură, Tradiții, și în baza discuțiilor cu românii care trăiesc în regiunea Toscana, europarlamentarul PPU (social-liberal)  MARIA GRAPINI  a adresat o scrisoare deschisă ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, în care a solicitat răspunsuri concrete la problemele românilor!
Potrivit eurodeputatului Grapini, este o nemulțumire generală față de modul de funcționare a Consulatului General al României la Bologna în contextul în care au existat situații urgente (decese) în care familiile aveau nevoie de anumite documente, iar Consulatul făcea programări peste câteva luni de zile!
„Comunitatea românilor din Italia este cea mai mare și poate ar trebui să se asigure spațiu și personal adecvat Consulatului pentru a putea răspunde cererilor cetățenilor români”, a precizat Maria Grapini, care a avertizat și asupra delicatei probleme legate de cetățenii români cu dublă cetățenie.
De asemenea, eurodeputatul PPU (social-liberal) a punctat faptul că sentimentul general este că românii de aici sunt abandonați de guvern, deși și-au păstrat cetățenia și, în consecință, nu ar trebui să fie privați de drepturile constituționale.
”În calitate de europarlamentar, am participat, ca invitat de onoare, la Gala Antreprenoriat, Cultură, Tradiții, organizată de Asociația Românilor Uniți din Toscana, în data de 18 iulie, la Florența. Am fost onorată să premiez 15 români care au reușit în profesia lor, în Italia.
Timp de mai multe ore am purtat discuții cu circa o sută de români din regiunea Toscana și am putut să aflu multe dintre problemele cu care se confruntă.
În primul rând, este o nemulțumire generală față de modul de funcționare a Consulatului General al României la Bologna. Au fost situații urgente (decese) în care familiile aveau nevoie de anumite documente, iar Consulatul le programau peste luni de zile. Dacă cetățenii merg la Consulat și trebuie să completeze formularele necesare sunt nevoiți să scrie pe pereți,  în contextul în care nu au o masă la care să scrie! Este inadmisibil! Comunitatea românilor din Italia este cea mai mare și poate ar trebui să se asigure spațiu și personal adecvat Consulatului pentru a putea răspunde cererilor cetățenilor români.
O altă problemă ridicată este cea legată de cetățenii cu dublă cetățenie. Românilor care au cetățenie română, dar au și cetățenie italiană, le-au fost anulate Cărțile de Identitate. Când vin în România și au nevoie de documente justificative pentru administrarea proprietăților sau în alte cazuri, li se cere CI, neacceptându-se pașaportul românesc!
Sentimentul general este că sunt abandonați de guvern, deși și-au păstrat cetățenia și, în consecință, consider că nu ar trebui să fie privați de drepturile constituționale” arată europarlamentarul român. 
Distribuie acest articol Oficial Media
Share