Români, ni se pregătește ceva…. după modelul francez !!!!

Persoanele din Franța care intră într-un bar sau restaurant fără certificat digital covid riscă 6 luni de închisoare, în timp ce proprietarii respectivelor localuri care nu verifică clienții, riscă o pedeapsă de un an închisoare și o amendă de 45.000 de euro. 
Această hotărâre, transpusă intr-un proiect de lege, face parte dintr-un efort draconic al guvernului francez de a forța cetățenii să se vaccineze in număr mare și vine exact in momentul desfășurării mai multor proteste violente in marile orașe ale Franței.
Președintele Emmanuel Macron a anunțat la începutul acestei săptămâni că: ”cei care nu pot dovedi că sunt vaccinați sau că au asupra lor un test covid negativ, vor avea interdicție de a utiliza transportul public, de a intra într-un cinematograf, mall, bar, cafenea, restaurant sau alte locuri publice începând cu 1 august a.c.”
https://youtu.be/BOCSyB7Hrpg
Este cea mai drastică și autoritară măsură de până acum impusă de către un guvern european cetățenilor săi. Intrăm acum în faza pandemiei în care devine clar că,  cei care refuză să se vaccineze vor rămâne într-o permanentă izolare. După declarațiile președintelui, oamenii au ieșit în stradă să protesteze.
La Paris şi în alte câteva oraşe franceze s-a ajuns şi la confruntări de stradă între manifestanţi şi forţele de ordine.
https://youtu.be/MqE_DTqGwzQ
Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat in luna martie că pe masa Guvernului nu există niciun proiect privind vaccinarea obligatorie, „Mesajul era foarte clar şi chiar persoanele respective au spus că sunt pentru vaccinare, doar că nu vor o vaccinare obligatorie, a menționat el făcând referire la o demonstrație pașnica a unor ONG-uri. „Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide”, a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii – Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.
Cei prezenţi au spus că sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz. Deci….terenul e pregătit și la noi pentru o decizie similară ca cea din Franța.
USR vrea vaccinare obligatorie!
Dan Barna spune că dacă i-ar sta în putere, ar impune în România o campanie de vaccinare obligatorie împotriva SARS COV 2. Liderul USR se pronunţă pentru măsuri mult mai dure împotriva celor care nu se vaccinează, aşa cum se întâmplă deja în Franţa şi în Grecia.

Barna:”  În ceea ce priveşte vaccinarea, orice măsură, oricât de fermă este, o susţin cu toată convingerea. în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar persoane vaccinate, tocmai pentru a încuraja vaccinarea. Da, vorbim de perspectiva unui val patru, care vedem că în multe ţări din lume este deja activ, vorbim de o tulpină care răspunde la vaccin, şi asta e foarte bine, dar pentru asta trebuie să fii vaccinat”, a declarat   Dan Barna la B1TV.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share