Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

RomânIA Autentică la Hobița

Scopul Festivalului ”RomânIA Autentică”-Hobița este susținerea și promovarea meșteșugarilor români dar și a tradițiilor și culturii românești.

Celebrăm IA, element înscris de România în patrimoniului cultural imaterial al UNESCO, ca expresie vie a comunităților locale.

Cristina Chiriac fondatoarea Flori de ie, ne reamintește că : „Ia românească este mai mult decât un obiect vestimentar; este sufletul și identitatea noastră. Să prețuim și să păstrăm vie această moștenire pentru generațiile viitoare.”
Proiectul România Autentică se năștea în 2016 la inițiativa doamnei Cristina Chiriac și  cu sprijinul primarului comunei Peștișani, Cosmin Pigui.

S-a născut din dragoste de neam, patrie, artă și frumos. Prin acest festival dezvoltăm și readucem în lumina prezentului cultura, arta și valorile tradiționale românești prin crearea de punți de legătură între trecut și viitor, între generații, între sectorul public și sectorul privat, între dimensiunea națională și dimensiunea europeană.  Anul acesta festivalul va avea loc în perioada 22-23 iunie.
Vor fi  peste 60 de meșteri populari și artizani din toate colțurile României, cu ateliere pentru copii și cu recitaluri folclorice de excepție.

Festivalul se va încheia duminică seara cu un recital extraordinar susținut de maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra Metropolitană București.

Sâmbătă manifestările festivalului vor începe la ora 17.00,  iar duminică la ora 15.00. În ambele zile programul se va încheia la ora 24.00.

Festivalul România Autentică Hobița este organizat de Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Peștișani, Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” și Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share