Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

România, în cel mai mare forum al piețelor de investiții

Bianca Tudor: “După Covid-19, relansarea economică va regăsi România în pole position”

România s-a alăturat celui mai mare  forum din lume al piețelor de investiții – World Business Angels, și va fi reprezentată la întâlnirile internaționale ale investitorilor, de către Bianca Tudor, fondatorul Elite Business Women – rețeaua de peste 11.000 femei-antreprenor din România care primesc consultanță în afaceri. Antreprenorul român a fost numit Senator pentru România al Forumului World Business Angels.

Odată cu această nouă numire, România se va putea conecta mai mult cu piața globală a investitorilor. Va deschide oportunități extraordinare pentru oamenii de afaceri din țara noastră. Astfel, investitorii locali ‘business angels” ai României, incubatoarele, acceleratoarele, fondurile de capital privat, fondurile de co-investiții, parcurile tehnologice, proiectele corporatiste și antreprenorii ambițioși vor avea mai multe oportunități de a se conecta cu liderii globali din același domeniu.

“Includerea României în World Business Angels oferă o gamă largă de oportunități pentru start-up-urile României: creșterea, dezvoltarea întreprinderilor și deschiderea unor noi orizonturi pentru dezvoltarea economiei.

Acest parteneriat s-a concretizat într-un moment critic pentru economia planetei, iar atunci când motorul economiei mondiale va fi repornit după criza generată de Covid-19, țara noastră se va regăsi în pole position, deoarece observasem și înainte de criză, la diversele conferințe internaționale de business la care am participat, că tot mai mulți investitori străini erau dispuși să parieze pe ideile de afaceri românești”, explică Bianca Tudor, fondatorul Elite Business Women.

“Ca partener afiliat al Parteneriatelor Globale pentru Incluziunea Financiară – G20 – (GPFI), WBAF sprijină start-up-urile, dezvoltă ecosisteme antreprenoriale și ajută capitalul de risc și companiile să se conecteze cu alte companii internaționale, fin-techs și alte instituții relevante. Suntem încrezători în privința contribuției noastre la dezvoltarea economică a țării, prin facilitarea conexiunilor cu ecosistemele antreprenoriale. Credem cu tărie că România va deveni în curând o țară care poate facilita dezvoltarea economiei sale într-un ecosistem și mai dezvoltat din punct de vedere antreprenorial”, Baybars Altuntas, președintele Consiliului de administrație al Forumului de Investiții „World Business Angels”.

            Despre Forumul de Investiții “World Business Angels”

Forumul de Investiții “World Business Angels” (WBAF) se angajează să colaboreze la nivel mondial pentru consolidarea economiei mondiale prin dezvoltarea instrumentelor financiare inovatoare pentru startup-uri, scale-up-uri, inovatori, antreprenori și IMM-uri și pentru promovarea egalității de gen și a participării femeilor la toate sectoare economiei mondiale. WBAF își îndeplinește misiunea prin diferite canale. Acestea includ: 138 comisari, senatori și parteneri internaționali din 79 de țări; 7 birouri naționale pe 5 continente; WBAF Business School și cei peste 50 de membri ai facultății din 32 de țări și cele 5 comitete internaționale de lucru. WBAF are, de asemenea, un  Angel Investment Fund, parteneriate cu 12 instituții globale și acorduri de cooperare economică cu 5 guverne.

Congresul Mondial WBAF, organizat în luna februarie a fiecărui an, găzduiește cel puțin 5 summit-uri și numeroase alte evenimente, inclusiv Global Fundraising Stage și ceremonia World Excellence Awards . WBAF se mândrește, de asemenea, cu o serie de publicații, printre care se numără WBAF Business School Journal, World Class Startup Magazine și Angel Investor Review online.

Parteneriatul Global pentru Incluziunea Financiară (GPFI) este o platformă incluzivă pentru toate țările G20, țările interesate dar non-membre G20 și părțile interesate relevante pentru a continua activitatea privind incluziunea financiară, inclusiv implementarea Planului de acțiune pentru incluziunea financiară a G20 aprobat în cadrul Summit-ului G20 din Seul. Regina Maxima a Olandei este Patronul de Onoare al GPFI.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share