Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Românii se orientează către metode de construcție noi

În urmă când apăruseră pentru prima dată plăcile OSB, că am încercat să conving mai multe echipe de construcție să îmi facă o mansardă cu astfel de material la exterior. A fost o misiune aproape imposibilă pentru că toți îmi spuneau că îl pot folosi numai la interioare.

metode de construcție

Lucrurile s-au schimbat mult de atunci și astăzi OSB-ul este un material folosit frecvent la construcții, dovedindu-se durabil și mai ieftin decât construirea clasică a pereților cu cărămidă sau bolțari. Încorporarea unor geamuri tripan Salamander în pereți este extrem de facilă, iar izolația termică pe măsură.

Dar se pare că românii sunt și mai deschiși în ultimii ani la tipuri de materiale și de construcții care nu erau prea populare înainte. Citesc tot mai des pe rețele de socializare, mesaje ca:

”Bună ziua. Mă interesează construcția unei case din panouri prefabricate. Am înțeles că este mai ieftină și se construiește rapid. Are cineva o astfel de construcție? Cum se simte iarna, vara? Ați recomanda?” M.T

”Aș vrea să fac o casă de vacanță din două containere. Ce producător îmi recomandați pentru județul Cluj?” Jan

 ”Mai multe persoane au întrebat pe grup despre casele din baloți de paie, așa că vă recomand un articol din care puteți afla detalii despre acest material de construcție, informații despre pereții prefabricați cu paie, avantaje, dezavantaje ale folosirii lor, detalii tehnice și ce producători sunt pe piață.”  D. Eugen

 ”Îmi puteți recomanda un distribuitor de geam termopan termo-cromic?  Am înțeles că au niște senzori și se întunecă atunci când este foarte cald și soare afară. Se merită investiția? Chiar păstrează o temperatură constantă în casă? Am înnebunit plătind pentru aerul condiționat în vara asta.” G.

 ”Știe cineva dacă pot găsi armătură de cânepă pentru încorporarea în structuri de beton? Am folosit la o firmă la care am lucrat în Suedia și am înțeles că e mai durabilă decât oțelul și fibra de sticlă. Vreau să construiesc o casă de vacanță în Vrancea și e zonă seismică, multe socluri de casă crapă acolo.” Victor

 (răspuns la o postare despre infiltrații și umezeală în casă)

”Eu am înlocuit  plăcile de rigips din pivniță cu panouri dure Richlite. Tot așa aveam mucegai și mereu infiltrații în pereți. Se folosește mai mult la mobilier dar este foarte bun și rezistent la apă.

Avantajele folosirii unor materiale de construcție neconvenționale

  • În multe cazuri pot fi mai ieftine – cu siguranță aveți nevoie de evaluări ale prețurilor făcute de profesioniști în construcții sau proiectare locuințe. Sfaturile pe internet pot să nu fie întotdeauna adevărate și aplicabile în cazul dumneavoastră sau în zona în care locuiți. Unele materiale noi pot fi mai scumpe, dar îți pot aduce beneficii pe termen lung (de exemplu optarea pentru ferestre termopan în loc de ferestre obișnuite din lemn.)
  • Perioadă mai redusă de construcție – multe dintre materialele de construcție noi sau neconvenționale reduc perioada de construire. Există chiar panouri prefabricate sau container ccare se pot monta în câteva zile.
  • Inovație – oamenii de știință sunt mereu în căutarea unor soluții pentru problemele noi ale omenirii sau pentru probleme mai vechi nerezolvate, precum încălzirea globală, criza combustibililor, avarierea clădirilor din zonele seismice sau zonele inundabile etc. Este bine să te informezi și să ai o minte deschisă înainte de a construi ceva, pentru că poți face economii importante chiar dacă investești mai mult la început.
  • Sunt ecologice – majoritatea materialelor de construcție noi sunt create din materiale reciclabile sau care să protejeze mediul pe timpul transportului, construcției sau la demolare.
  • Plus pentru turism – gusturile pentru turiști se schimbă. Tot mai mulți sunt în căutare de ceva inedit. Cine a fost să viziteze sau să se cazeze la Castelul de Lut din Valea Zânelor, la Stațiunea Lacustră Egreta sau la Glamping Iurte Mongole Spiritul Zimbrului, știu despre ce vorbesc. Îndrăznește să fii diferit și vei avea de câștigat.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin