Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Românii vulnerabili vor primi banii pe cardurile sociale înainte de Paște

Românii din categoriile vulnerabile vor primi din partea statului, pe parcursul acestui an, 6 vouchere a câte 250 de lei fiecare, pentru alimente și mese calde. Tichetele sociale vor fi redistribuite în 6 tranșe, o dată la 2 luni. Când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile sociale, în acest an. 

Toți românii, care fac parte din categoriile vulnerabile, vor primi din partea statului 6 vouchere în valoare de 250 de lei fiecare, pentru alimente și mese calde. A doua tranșă de bani din acest an va intra pe cardurile sociale în perioada 10-13 aprilie, adică înainte de Paște. Fiecare tichet poate fi folosit pentru a cumpăra alimente, dar și pentru mese calde la restaurant sau cantină. Prima tranșă din acest an a fost alocată luna aceasta, deși Ministerul Investițiilor anunța că vor intra pe card la fiecare două luni. Următoarele tichete sociale vor fi virate beneficiarilor în lunile mai, iulie, septembrie și decembrie 2023.

Cine primește tichete sociale în 2023

Românii din categoriile vulnerabile beneficiază de aceste tichete sociale, în valoare de 250 de lei fiecare. Persoanele care se încadrează în categoria vulnerabilă și au parte de ajutor din partea statului sunt următoarele:

  • Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.700 de lei în 2023, se vor încadra pentru tichetele sociale.
  • Ajutorul din partea statului poate fi oferit și familiilor cu cel puțin 2 copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.
  • Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.
  • Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, vor primi și ele tichete sociale în 2023.
  • De asemenea, se vor încadra și pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru tranșele din anul 2023.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share