Rusia trebuie să pună capăt tensiunilor de la granița cu UCRAINA

Înaltul Reprezentant/vicepreședintele Josep Borrell a avut un apel telefonic cu secretarul general al NATO Jens  Stoltenberg înaintea vizitei HRVP în Ucraina, pentru a discuta despre consolidarea armatei ruse la granița cu Ucraina și cele două proiecte de tratate privind garanțiile de securitate adresate de Rusia către Rusia. Statele Unite și membrii Alianței Atlantice.

Înaltul Reprezentant Borrell a reafirmat sprijinul neclintit al UE pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat necesitatea ca Rusia să reducă tensiunile și să pună în aplicare pe deplin acordurile de la Minsk. El a subliniat că orice altă agresiune militară împotriva Ucrainei va avea consecințe masive și costuri grave. Ei au discutat, de asemenea, despre pregătirea reuniunii Consiliului NATO-Rusia din 12 ianuarie. HRVP a subliniat că orice discuție privind securitatea în Europa ar trebui să se bazeze pe și să consolideze angajamentele și obligațiile OSCE și ONU.

Înaltul Reprezentant Borrell și secretarul general al NATO Jens Stoltenberg au convenit să rămână în contact strâns cu privire la ambele probleme.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share