Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

S-a făcut dreptate pentru cei de la SALVAMONT

Salvamont  revine de astăzi,  în structurile de servicii de salvare și urgență  medicală. 249 de deputați au votat modificarea legii care permite și acordă dreptul serviciilor Salvamont de a achiziționa și deține autospeciale de intervenție și ambulanțe, vehicule care sunt dotate din fabricație și omologare cu mijloace de semnalizare acustică și luminoasă, acest lucru fiind deja realizat de structurile Salvamont din țară.
”Mulțumim celor 249 de deputați care au votat astăzi si tuturor celor care ne-au susținut de-a lungul celor opt  ani acest demers și care au înțeles nu numai necesitatea acestui act normativ , ci și anomalia existentă în funcționarea Serviciilor Salvamont ” au transmis cei de la Salvamont.
Prin actul normativ aprobat astăzi, practic, se corelează prevederile legale care nominalizează structurile Salvamont ca servicii de salvare și urgență medicală, coordonate administrativ de către Consiliile județene și locale, iar operațional de Departamentul pentru Situații de Urgență al M.A.I., prevederi prin care acestea pot achiziționa, deține și utiliza legal autospeciale de intervenție și ambulanțe – dotate din fabricație și omologate cu mijloace de semnalizare acustică și luminoasă, cu legislația care nominalizează instituțiile care au dreptul de a utiliza aceste mijloace de semnalizare pentru deplasarea în regim prioritar pe drumurile publice în situații de urgență.
În conformitate cu H.G. 77 din 2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane și organizarea activității de salvare în munți, serviciile Salvamont, sunt instituții publice, organizate ca servicii publice de interes local sau județean, și desfășoară activitate de prevenire a accidentelor montane și de salvare în munți, salvare care, în conformitate cu art. 1 cuprinde căutarea persoanei dispărute, acordarea primului ajutor medical in caz de accidentare și transportarea accidentatului sau a bolnavului la prima unitate sanitară. Pentru aceasta, același act normativ, în anexa 1, pct. 3, baremul minim de dotare al echipei Salvamont cu echipament și materiale pentru intervenție, salvare și transport al bolnavilor și turiștilor accidentați în zona montană, acordă dreptul serviciilor Salvamont de a achiziționa și deține autospeciale de intervenție și ambulanțe, vehicule care sunt dotate din fabricație și omologare cu mijloace de semnalizare acustică și luminoasă, acest lucru fiind deja realizat de structurile salvamont din țară, iar, în acest moment, prin Ministerul de Interne – Inspectoratul general pentru Situații de Urgență, există în derulare un proiect prin serviciile Salvamont vor fi dotate cu ambulanțe pentru transport pacienți cu caracteristici care să le permită intervenția în teren montan, iar legea urmează să fie promulgată de președinte și să intre în vigoare,  în cel mai scurt timp. În urma votului de astăzi, Salvamont România are drepturi depline de utilizare în trafic a girofarului și a semnalelor acustice. Șoferii sunt rugați să acorde prioritate mașinilor Salvamont aflate în misiune de salvare pentru ca Viața are Prioritate și,  chiar și câteva secunde fac diferența între viață și moarte… cărări cu soare tuturor și cale liberă salvatorilor montani în acțiunile de salvare!
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin