”S-ar putea să deplasez unele dintre aceste trupe într-un viitor apropiat”

Preşedintele SUA Joe Biden avertizează Rusia cu privire la ”sancţiuni economice semnificative” în cazul invadării Ucrainei şi afirmă că se vede sancţionându-l pe preşedintele rus Vladimir Putin. El a reluat afirmaţiile privind desfăşurarea de trupe în Polonia şi România în termenii Articolului 5 din Tratatul NATO, referitor la obligaţiile faţă de aliaţi.

 

Întrebat dacă are informaţii suplimentare cu privire la Ucraina, Biden a precizat că ”nu a existat nicio modificare privind mişcări ale forţelor ruse, care sunt dispuse de-a lungul întregii frontiere cu Belarusul.  Orice manevră în interiorul Ucrainei va avea consecinţe grave , inclusiv sancţiuni economice semnificative precum şi faptul că se va vedea obligat să întărească prezenţa NATO pe flancul estic  din Polonia, România, etc.”.

Întrebat dacă se vede sancţionându-l pe Putin personal în cazul în care invadează Ucraina, preşedintele american a răspuns afirmativ. Solicitat să precizeze dacă o va face, Biden a replicat: ”Voi vedea asta”. Referitor la cei 8.500 de militari aflaţi în stare de alertă, ca parte a unei operaţiuni NATO, Biden a precizat că activarea acestora se va face în termenii Articolului 5 din Tratatul NATO,privind obligaţiile faţă de aliaţi, precizând că niciun stat NATO nu trebuie să se îngrijoreze că NATO nu va veni în apărarea sa. În ceea ce priveşte momentul desfăşurării acestor trupe, Joe Biden a precizat că acesta depinde de ”ceea ce va face sau de ce nu va face” preşedintele rus Vladimir Putin. ”Şi s-ar putea să deplasez unele dintre aceste trupe într-un viitor apropiat, doar pentru că necesită timp”, a precizat, preşedintele american Joe Biden.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share