Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Să nu mai facem politică atunci când în joc este viața oamenilor!”

Europarlamentarul umanist Maria Grapini a avut o intervenție fermă în plenul Parlamentului Euroopean, în prezența comisarului pentru gestionarea crizelor Janez Lenarcic, prin intermediul căreia a cerut ajutor umanitar pentru Turcia și Siria, țări grav afectate de cutremurele devastatoare.   Trebuie menționat faptul că în urma cutremurului din Turcia a fost activat Mecanismul UE de Protecție Civilă.
“Să nu mai facem politică,  atunci când în joc este viața oamenilor”, a avertizat eurodeputatul Grapini care, în acest  context, a punctat faptul: ”că prioritare, în aceste situații tragice sunt UMANITATEA  și implicit UMANISMUL”
Eurodeputatul român Maria Grapini a transmis condoleanțe familiilor care și-au pierdut, în cumplitele seisme, membri ai familiei și a felicitat echipele de salvare, inclusiv cele din România, care și-au făcut datoria, scoțând dintre dărămâturi, și după 100 de ore, oameni care au supraviețuit.
“Din păcate, nu este suficient. Indiferent, domnule comisar, că vorbim de Siria sau de Turcia, să nu uităm că nu vorbim de cifre și de oameni și, dacă nu vom acționa mai departe, inclusiv în Siria, cu un culoar ferm, cu excepție de la sancțiuni, vor mai veni alte cifre îngrijorătoare cu oameni care au decedat . Acești oameni nu au medicamente, stau în frig și au nevoie, mai ales cei scoși de sub dărâmături, de asistență medicală urgentă!”, a mai spus europarlamentarul umanist.
Nu în ultimul rând, eurodeputatul Grapini a cerut ca, în aceste momente dramatice, politica să fie lăsată de-o parte și să primeze ajutorarea oamenilor, familiilor, femeilor și copiilor grav loviți de seisme.
Nu cred că este momentul să ne felicităm și trebuie să lăsăm politica la o parte,  pentru că viața oamenilor nu trebuie să fie, dacă pot spune așa, nici de dreapta, nici de stânga și nici de centru și trebuie să acționăm cu toate forțele, pentru salvarea oamenilor!”, a conchis Maria Grapini.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share