SACEUR s-a întâlnit cu comandanții de operațiuni ACO din NATO

Comandantul suprem aliat în Europa (SACEUR), generalul Christopher G. Cavoli,  a găzduit zilele acestea o conferință a comandantului la Cartierul General Suprem al Puterilor Aliate din Europa (SHAPE).
Această conferință trianuală a fost  o oportunitate pentru SACEUR de a se întâlni cu comandanții de operațiuni ale Comandamentului Aliat (ACO), liderii înrolați superiori ai Comandamentului și consilierii politici , pentru a discuta prioritățile NATO și importanța adaptării pentru a face față provocărilor de securitate în evoluție,  de astăzi. SACEUR este responsabil în fața Comitetului Militar al NATO, cea mai înaltă autoritate militară din NATO, pentru direcția generală și desfășurarea operațiunilor militare pentru NATO. SACEUR, un pavilion al Statelor Unite sau ofițer general, conduce toate operațiunile militare ale NATO și are dublă misiune și  în calitate de Comandant al Comandamentului European al SUA. Comanda sa este exercitată de la Cartierul General Suprem al Puterilor Aliate din Europa (SHAPE) de la Casteau, Mons, Belgia.

Generalul Christopher G. Cavoli și-a asumat funcțiile de comandant, comandamentul european al SUA, la 1 iulie 2022 și comandant suprem aliat în Europa (SACEUR)începând cu data 4 iulie 2022. USEUCOM se întinde pe Europa, porțiuni din Asia și Orientul Mijlociu și oceanele Arctic și Atlantic . Comandamentul este compus din peste 64.000 de militari și este responsabil pentru operațiunile de apărare ale SUA, de relațiile cu NATO și 50 de țări.

În calitate de SACEUR, el este unul dintre cei doi comandanți strategici ai NATO,  comandamentele Comandamentului Aliat al Operațiunilor (ACO), care este responsabil de planificarea și execuția tuturor operațiunilor Alianței. El este responsabil în fața Comitetului Militar al NATO pentru conducerea tuturor operațiunilor militare NATO.

Generalul Cavoli a servit anterior ca comandant al Armatei SUA consolidate din  Europa și Africa din octombrie 2020 până în iunie 2022. Din ianuarie 2018 până la consolidare, generalul Cavoli a servit ca comandant al Armatei SUA în Europa. Încadrat în Infanterie în 1987, generalul Cavoli a servit într-o mare varietate de poziții în Statele Unite, Europa și Asia.  A comandat  Batalionul 1, Regimentul 32 Infanterie; Echipa de luptă Brigada 3 Infanterie, Divizia 1 Blindată; Comandamentul Instruirea Armatei a 7-a; și Divizia 25 Infanterie. A fost, de asemenea, comandant adjunct al Comandamentului Regional de Vest din Herat, Afganistan, și comandant general adjunct pentru operațiuni la Divizia 82 Aeropurtată. Experiența personalului generalului Cavoli include serviciul ca Director pentru Rusia în Statul Major Comun; Asistent executiv adjunct al președintelui șefilor de stat major; și directorul șefului de stat major al Grupului de coordonare al armatei și a  deținut burse la Universitatea Națională de Apărare, Centrul George C. Marshall pentru Studii de Securitate Europeană și Grupul de Studii Strategice al șefului de stat major al armatei. Generalul Cavoli este un ofițer în zona străină cu concentrare pe Eurasia și vorbește italiană, rusă și franceză. Deține diplome de la Universitatea Princeton și Universitatea Yale. Premiile sale includ Insigna Infanteristului de Luptă, Tabul Ranger și Aripile Maestrului Parașutist.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share