Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Salariații ERDEMIR ROMÂNIA protestează în fața Prefecturii Dâmbovița: ”Nu cerem pomană, ne-am săturat de impozite”

Salariatii ERDEMIR ROMANIA protesteaza in fata Prefecturii Dambovita in data de vineri 15 decembrie 2023 intre orele 11.00-13.00.

Vrem să ni se asigure stabilitatea locului de muncă, nu le cerem pomană. Ne-am săturat de impozite! Vrem să știți, domnilor care ne guvernați, că nu suntem de acord cu faptul că ne-ați pus impozit suplimentar pe tichetele de masă, din luna ianuarie, și cu toate taxele pe care le-ați strecurat șmecherește prin diferite acte normative. Ne-am cam săturat de taxe, ne-am cam săturat de prostie, ne-am cam săturat de abuz al autorităților”, au transmis reprezentanții Erdemir în timpul protestului.

Oprirea activitatii de productie si trimiterea in somaj tehnic a salariatilor Erdemir Romania in lunile decembrie 2023 si ianuarie 2024 este consecinta exclusiva a unei politici fiscale netransparente, arbitrare si abuzive a statului roman, care refuza sa determine operativ, corect si transparent valoarea de vama a materiei prime contractate si care, prin Autoritatea Vamala Romana, impune  plata de  garantii stabilite arbitrar pentru importul materiei prime care se proceseaza la Erdemir Romania.

”Pe intelesul tuturor, in conditiile in care pretul materiei prime importata din Turcia a scazut,  Autoritatea Vamala Romana refuza sa aplice taxele vamale la noua valoare de piata a materiei prime si, motivand ca exista suspiciuni privind realitatea pretului la materia  prima importata de Erdemir Romania, obliga compania sa plateasca sume considerabile de bani, cu titlu de garantie, ca marfa sa fie ridicata din vama.

Imagini de la protestul ERDEMIR din Piața Tricolorului din Târgoviște, 15 decembrie 2023: 

Potrivit normelor juridice prevazute în Acordul general de tarife si comert, o astfel de masura se poate lua dupa consultarea companiei si numai daca sunt constatate diferente semnificative intre pretul de contractare si pretul de referinta pentru produse similare, ambele conditii fiind nerespectate de catre  Biroul Vamal de Frontiera Constanta Sud, care a dispus masura.

Oprirea productiei are consecinte sociale semnificative, salariatii Erdemir Romania urmand sa fie trimisi in somaj tehnic pana la sfarsitul lunii ianuarie 2024 datorita acestei imprejurari, acesta fiind motivul pentru care vor protesta”, se arată în comunicatul transmis de ERDEMIR și semnat de președintele Nicolae Dragodanescu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share