12/08/2020

SALVAMONT DAMBOVITA interventie de salvare pe platoul Padina

In seara zilei de 1 iulie 2017, in jurul orei 20:00, in urma unui apel telefonic primit pe telefonul sefului de serviciu, am fost solicitati sa intervenim in ajutorul unui turist aflat pe platoul Padina, mai exact in apropierea Centrului National Salvamont, informează Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita.

O chipa formata din 9 salvatori montani de la baza Salvamont Salvaspeo Pestera din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita a fost mobilizata ajungand la victima in aproximativ 7 minute.
La fata locului se afla o persoana in varsta de 64 ani din municipiul Bucuresti, semi-constienta cu un traumatist cranio-cerebral, o plaga hemoragica la arcada sprancenoasa stanga si multiple plagi si escoriatii la nivelul membrelor suprioare si inferioare survenite in urma unui accident cauzat de un cal.
Dupa o evaluare amanuntita facuta de catre medicul echipei, am constatat ca victima avea saturatia de oxigen sub 90%, multiple episoade de amnezie si confuzie fapt pentru care am hotarat transportarea de urgenta cu autovehiculul din dotare la Baza Salvamont Salvaspeo Pestera, acesta din urma fiind imobilizat si stabilizat administrandui-se oxigen si substante medicamentoase pe cale intravenoasa.
In tot acest timp au fost solicitate 2 ambulante, un echipaj SMURD de la Fieni si un echipaj SAJ cu medic de la Targovite, ora fiind mult prea tarzie pentru solicitarea elicopterului.
Pacientul stabil hemodinamic, a fost predat primei ambulante sosite (SMURD) in jurul orei 21:20, iar mai apoi predat ambulantei SAJ venita in prijin la locul de intalnire in zona Cheilor Coteanu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share