Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Salvamont Dâmbovița, intervenție în Cheile Zănoagei pentru un turist accidentat

În urma unui apel primit astăzi, în jurul orei 15:00, din partea dispeceratului integrat 112, echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost solicitată să intervină. 

Din informațiile primite, persoana accidentată se afla în Cheile Zănoagei și prezenta un traumatism la nivelul membrului inferior, fiind în imposibilitate de a continua traseul. 

O echipă formată din 5 salvatori montani de la baza Peștera a plecat spre locul mai sus indicat, iar în sprijinul acestora, s-a alăturat un salvator montan de la baza Zănoaga. 

Ajunși la victimă, aceasta prezenta dureri în zona maleolara externă și internă, decizia medicului echipei fiind de imobilizare a articulației afectate cât și a celei superioare, cu ajutorul atelelor vacuum și transportul cu ajutorul tărgii UT 2000 către lacul Scropoasa. 

Datorită efectelor vremii din ultima perioadă, traseul fiind afectat de viituri, transportul victimei a fost unul dificil și s-a întins pe o perioadă de aproximativ două ore. 

Specificăm faptul că, aparținătorii au dorit transportul victimei cu mașina personală, refuzând transportul cu ambulanța.

Telefoane utile:

Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685

Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 ( 0salvamont)

Sef Serviciu:

Deaconescu Stefan Razvan

Telefon: 0726194166

Comunicat de presă

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share