Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Salvamont Dambovita- stagiu de pregatire pentru traseele din PESTERI

Stimabili iubitori de munte, natură și aventură, in perioada 17-25 aprilie 2017, a avut loc in zona Muntilor Anina, Pestera Comarnic, stagiul de pregatire TSA 1 si 2, care presupune, perfectionarea celor care doresc sa parcurga pesteri dificile sau verticale, avene, in conditii tehnice, coborare si urcare, precum si a celor care doresc sa se perfectioneze in tehnicile de salvare din pesteri, informează Geo Badea intr-un comunicat de presă din partea  Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Dambovita.
La acest stagiu au participat trei persoane din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Dambovita, doi dintre membri, au urmat TSA 2, ceea ce presupune specializarea in amenajarea traseelor ce urmeaza sa fie parcurse in pesteri, iar cel de-al treilea TSA 1, cu specializare in modalitati de parcurgere.
Atelierele de lucru au fost amenajate in zona de abrupt a Pesterii Comarnic, unde s-a inceput cu partea teoretica axata in principal pe noduri de asigurare si amarare, urmand amenajarea si parcurgerea unor trasee in faleza, iar ultimele zile au fost destinate exclusiv amenajarii si parcurgerii puturilor naturale.
Toate pesterile verticale parcurse s-au aflat in zona sudica a Muntilor Anina, o zona castica cu un potential speologic foarte mare, din care reprezentative au fost, Avenul Mortii, Avenul cu Doua Intrari, Avenul Hotilor si Avenul Taietura Tatarului.
In luna august, cei care au finalizat cursurile de tehnica speologiei alpine, vor intra in  scoala de tehnicieni Salvaspeo, fiind si ultimul stagiu pentru a deveni salvator din mediul subteran speologic cu atestat.
Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Dambovita are nevoie de 15 tehnicieni si doi consilieri tehnici, tot in domeniul salvarii din pesteri, pentru a fi omologat Serviciul de Salvaspeo.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin