SALVAMONTIȘTII TRAG UN SEMNAL DE ALARMĂ!!!!

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit șapte apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:
☎ 1 apel pentru Salvamont Gorj,
☎ 1 apel pentru Salvamont Municipiul Brașov,
☎ 1 apel pentru Salvamont Satu Mare,
☎ 1 apel pentru Salvamont Neamt,
☎ 1 apel pentru Județul Maramures,
☎ 1 apel pentru Județul Gorj,
☎ 1 apel pentru Județul Suceava.
În cazul acestor intervenții au fost salvate 9 persoane, dintre acestea o persoana a fost predata la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital și 2 persoane au fost predate la IML. S-au mai primit 20 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.
„Înțelegem ca activitatea ne este urmărită de dumneavoastră, apreciată, promovată , dar ca să spui că totul e bine când se termina cu bine , când de fapt de vorba de suferință, deznădejde și tristețe pe chipul celor accidentați și pe cele ale apartinatorilor celor decedați, este greu de înțeles.
Nu prezentăm aceste statistici să ne demonstrăm activitatea,  ci pentru a trage un semnal de alarmă ca muntele e o zona de risc și că evenimente se produc aproape zilnic. În acest an, doar într-o singura zi nu s-a înregistrat nici un accident în munte. Chiar dacă prezentam aceste statistici suntem conștienți că turiștii vor merge pe munte, oamenii vor desfășura activități economice , vor merge la vânătoare, la pescuit , la căutat comori și tunele secrete și evenimente vor mai fi indiferent de postările noastre , pe care nici nu ne-am dorit să le facem pînă nu apărut unii,  care au început să se laude cu cazurile și munca noastră.
Noi va încurajăm să mergeți pe munte , încercați să cereți sfaturi bune de la cei cu experiență , respectați regulile muntelui și să vă întâlniți întotdeauna cu drag cu prietenii dumneavoastră de nădejde,  de pe cărările munților, salvamontiștii, oamenii în roșu, culoarea salvatorilor de vieți!” au transmis salvamontiștii.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share