24/07/2021

Salvați-o pe Elisa!

Dragilor, haideti sa facem o fapta buna si sa ajutam un inger de fata ce merita sa se bucure de viata, nu treceti nepasatori. Impreuna putem ajuta sa-i dam o sansa la viata!

Salvati-o Pe Elisa!

Totul a inceput in luna mai 2016 , cand fetita a acuzat dureri de spate si picior pe partea dreapta.
Au urmat analize prescrise de medicul de familie cu rezultate legate de o anemie usor ridicata si o posibila viroza.
A urmat primul tratament, fara ca situatia sa se amelioreze.
Am inceput sa mergem la medici de diferite specialitati in Targoviste, de unde primeam raspunsuri cu ceea ce presupuneau ca ar fi.
In luna iunie 2016, Elisa a inceput sa faca febra aproape zilnic. Am apelat din nou la medicul de familie, care a recomandat internarea la Spitalul de boli infectioase.
Aici a urmat o alta serie de analize , in timpul internarii , iar dupa o saptamana a fost externata fara a primi un raspuns clar legat de un diagnostic.
In luna iulie am solicitat trimitere la Institutul Matei Bals din Bucuresti, unde am inceput prin internare si apoi o serie de 6 seturi de analize, efectuate la intervale cuprinse intre 1 si 4 saptamani.
In toata aceasta perioada de aproximativ 3 luni , in care rezultatele analizelor erau „incerte” am primit ca si posibil diagnostic mononucleoza sau „boala sărutului”.
La insistentele noastre de a se stabili un diagnostic pentru Elisa,mai ales ca in zona claviculei se forma o masa de ganglioni inflamati, am primit recomandarea de a merge la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti.
La jumatatea lunii octombrie , Elisa a fost internata si s-au facut alte 3 seturi de analize , care spuneau acelasi lucru- rezultate incerte.
Elisa si-a pierdut mobilitatea capului si a mainii drepte, coloana a suferit modificari majore, fara ca cineva sa gaseasca o modalitate mai clara de a stabilii un diagnostic.
O prietena de familie care este si medic la Targoviste , ne-a recomandat sa i se faca o interventie chirurgicala pentru prelevarea unor probe, cu care ulterior am mers personal la laboratorul Spitalului Monza.
In tot acest timp , starea de sanatate a Elisei se inrautatea zilnic.
In data de 11 noiembrie am primit diagnosticul de la laborator: Limfom malign nonHodgkin, mai exact cancer limfatic.
Doamna doctor de la laborator ne-a transmis ca este urgent sa se intervina, deoarece copilul are o problema grava la coloana cervicala.
Am primit ajutor si copilul a fost acceptat la un spital universitar din Franta, unde coloana cervicala care era distrusa de boala, putea fi recontruita cu un polimer special printr-o interventie chirurgicala.
14 noiembrie- Elisa a ajuns in Franta, unde a fost preluata de o echipa de specialisti.
A urmat imobilzare totala in partea superioara a corpului, seturi de analize , tratamente de ameliorare a durerilor si cartografierea intregului corp.
Are nevoie de corset special, care este innoit la fiecare 3 saptamani.
In data de 18 noiembrie i s-a stabilit schema de tratament cu citostatice. Chimioterapia a inceput in data de 21 noimbrie.
In data de 23 noiembrie , a avut loc interventia chirurgicala de reconstructie a coloanei cervicale, vertebrele C2, C3 si C4 , prin introducerea unui polimer special , metoda numita popular „cimentarea gatului”.
Cheltuielile de spitalizare, tratament si recuperare ajung in medie la 1250 euro pe zi, iar perioada este de aproximativ 6 luni. Suma totala depaseste cu mult posibilitatile noastre financiare si orice ajutor este binevenit.
Am deschis doua conturi bancare , pentru cei care vor sa ajute la insanatosirea Elisei.
Va multumim din suflet !

Cont in RON
RO37RZBR0000060019081567

Cont in EURO
RO35RZBR0000060019088781

Deschise la Raiffeisen Bank Sucursala Targoviste

Distribuie acest articol Oficial Media
Share