Sâmbătă s-a deschis granița de le Triplex Confinium

După doi ani de pandemie, ieri la Beba Veche, în punctul comun de la Triplex Confinium, unde se întâlnește granița Ungariei, Serbiei și României, s-au întâlnit și reprezentanții celor trei state pentru a se redeschide granița cu Serbia și Ungaria.
Cu toate că ungurii s-au înconjurat în sârmă ghimpată ca la Auschwitz, au reușit să lege Ungaria de Serbia printr-o șosea asfaltată, în timp ce pe partea românească mai este nevoie de vreo 50 m de asfalt pentru a face această conexiune, primăria Beba Veche arătându-se neputincioasă în fața unei asemenea lucrări.
Granița se află în preajma localităților Beba Veche (România), Kübekháza (Ungaria) și Majdan-Rabe (Serbia).
Reprezentanții celor trei țări au ținut scurte spiciuri, fiecare spici pe limba lui, apoi copiii din satele celor trei țări au alergat într-un cros de 100 m, băieți și fete, primind cadouri, medalii și cupe. După festivitatea de premiere, reprezentanții celor trei țări s-au îndreptata spre localitatea Novi Knezevac, de pe malul Tisei, din Serbia, unde s-au desfășurat lucrăruile conferinței Adunării Generale a Cooperării Regionale Dunăre-Criș-Mureș-Tisa,
Unde au fost prezentate și premiate proiectele cu cel mai mare impact asupra bunăstării locuitorilor din Euroregiunea DKMT.
Din partea CJ Timiș a participat vicepreședintele Cristian Moș și dl Viorel Coifan, unul dintre inițiatorii deschiderii frontierei la Triplex în 1997.

Frontiera este deschisă în zilele de 28 și 29 mai, între orele 10.00 și 20.00, ora României.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share