Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Săptămâna Luminată aduce Junii în Cetate, dar și zeci de evenimente în Piața Sfatului, la Pietrele lui Solomon și la Cetățuie

În perioada 7 -12 mai,  la Brașov vor fi organizate mai multe evenimente, începând de la Marțea cu plăcinte din Piața Unirii, la concertele din Piața Sfatului, deschiderea Cetățuii de pe Dealul Straja, care va aduce concerte, ateliere și demonstrații medievale, totul culminând cu Coborârea Junilor în cetate, urmată de petrecerea câmpenească de la Pietrele lui Solomon.

Evenimentele sunt organizate de Primăria Brașov, împreună cu Asociația ,,Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi” și Centrul Cultural Apollonia.

,,Săptămâna luminată aduce bucuria în orașul nostru odată cu Sfintele Paști, pentru că, în această perioadă, sărbătorim tradiția și identitatea Brașovului. Ca în fiecare an, în Duminica Tomii, junii coboară în cetate, moment care reprezintă una dintre cele mai valoroase momente ale comunității noastre. Pentru a marca cele două evenimente atât de importante pentru brașoveni, Paștele și Ziua de călări, am pregătit, împreună cu partenerii noștri, un program de evenimente care să însuflețească întregul oraș.

Vă așteptăm la concertele din Piața Sfatului, cu Holograf, Damian Drăghici, Vama sau de muzică populară, vă așteptăm în Piața Unirii la Marțea cu plăcinte și Aruncarea în țol, la Cetățuie, cu alte concerte, demonstrații de luptă medievale, vernisaje, show-uri de foc. Și, bineînțeles, vă așteptăm să îi întâmpinăm pe juni în centrul orașului și apoi să îi însoțim la Pietrele lui Solomon, pentru a sărbători împreună unul dintre cele mai frumoase și importante tradiții ale orașului nostru”, a transmis primarul Allen Coliban.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share