Săptămâna Sportul pentru toți la Timișoara

Timișoara, 16 octombrie 2022. Patru zile pline evenimente sportive, pe terenuri de sport reabilitate.

Fundația Comunitară Timișoara, alături de Decathlon România au inaugurat în cursul acestei săptămâni 3 facilități sportive îmbunătățite în școli și licee din Timișoara, prin programul de finanțare Sportul pentru toți.

Cu această ocazie, pe terenurile de sport din cadrul școlilor participante la program, au fost organizate evenimente sportive inedite. Meciuri de baschet și tenis de masă, demonstrații de zumba sau karate, dar și meciuri ale generațiilor, copii versus părinți, elevi versus profesori sau foști elevi versus actuali elevi au fost câteva dintre competițiile inaugurale.

Evenimentele au avut loc la Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu” Timișoara, Școala Gimnazială nr. 2 Timișoara, Colegiul Național Bănățean și Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara în perioada 11-15 noiembrie 2022. Aceste școli și licee au depus proiecte și au câștigat finanțare prin programul Sportul pentru toți.
În total, au fost refăcute prin program o sală de sport cu covor PVC sportiv, un teren de sport cu gazon sintetic, o pistă de atletism, o pistă de elan și o groapă cu nisip și au fost amplasate o tribună de 90 de locuri, au fost marcate terenuri de baschet, s-au montat 8 coșuri de baschet și 2 mese de ping-pong.
Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2022 pentru Timișoara este de 248.833 lei. De aceste investiții realizate de școli prin Fundația Comunitară Timișoara, cu sprijinul Decathlon România vor beneficia peste 5500 de elevi.

„Încheiem acum prima ediție Sportul pentru toți la Timișoara, și suntem foarte mândri că am reușit ca patru școli din oraș să beneficieze de o infrastructură sportivă potrivită pentru anul 2022. Primii beneficiarii sunt elevii acestor școli, dar dacă ne gândim și la părinți, profesori, alți elevi care vor veni să practice sport și să participe la competiții, numărul celor care se vor bucura de aceste investiții crește exponențial. Sportul este extrem de important într-o comunitate pentru că unește oamenii, le dă o stare de spirit pozitivă și ajută la sănătate. Noi ne bucurăm că am putut ajuta în acest sens și ne dorim să o facem în continuare”, a spus Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara.

„Pentru a-i încuraja pe copii să practice sportul, trebuie în primul rând să le oferim o infrastructură sportivă potrivită. Felicit școlile participante care au depus și au câștigat aceste finanțări și îi încurajez pe directorii de școli din tot județul să facă tot posibilul să își asigure infrastructura de care este nevoie, deoarece sportul trebuie să facă parte din viața noastră, a tuturor”, a declarat Flavius Nastor, inspector școlar de educație fizică și sport – Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Despre investiții:

• Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu” Timișoara
Îmbunătățirea facilităților sportive prin amenajarea unei piste de elan și a unei gropi de nisip pentru sărituri, marcarea a două mini-terenuri de baschet și amplasarea a opt coșuri de baschet, a două mese de ping-pong și de amplasarea unei tribune de 90 de locuri.

• Școala Gimnazială Nr. 2 Timișoara
Refacerea pardoselii sălii de sport: înlocuirea parchetului deteriorat (din lemn) cu pardoseală adecvată, din covor PVC sportiv. Această reamenajare asigură practicarea activității în condiții de calitate, siguranță, igienă și confort.

• Colegiul Național Bănățean
Reamenajarea terenului de baschet al școlii cu gazon sintetic. Terenul se află în curtea interioară a scolii și este folosit în comun cu Liceul Teoretic Dositei Obradovici.

• Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara
Reconstrucția și reamenajarea pistei de atletism prin înlocuirea suprafeței de tartan (470 mp).
Investiția este finalizată în proporție de 80%.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share