Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Sărbători de iarnă, în liniște și siguranță, alături de jandarmi

În perioada 24 – 27 decembrie a.c., pentru siguranța cetățenilor, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița vor fi la datorie în misiuni de ordine și siguranță publică pe raza județului nostru.

Jandarmii vor acționa, atât independent, cât și cooperare cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice în zonele aglomerate, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, dar și pentru verificarea respectării măsurilor adoptate în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid– 19.

Dacă se află într-o situație dificilă sau dacă sunt martorii unor fapte antisociale, le recomandăm cetățenilor să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau la numărul unic de urgență 112.

Totodată, jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga sunt la datorie, pregătiți să intervină în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, dar și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse în contextul pandemic.

Pentru cei care au ales să își petreacă Sărbătoarea Crăciunului în zona montană, pentru siguranța lor și pentru a evita producerea unor situații nedorite, jandarmii montani le transmit următoarele recomandări:
– înainte de a pleca în zona montană să se informeze asupra itinerarului propus și prognozei meteo;
– să folosească drumurile/ traseele deschise circulației și să nu se abată de la acestea;
– să aibă autovehiculele echipate pentru condiții de iarnă;
– să evite deplasarea după lăsarea întunericului și să nu se aventureze în zonele pe care nu le cunosc sau sunt greu accesibile;
– să se echipeze adecvat anotimpului;
– dacă se află într-o situație dificilă să solicite sprijinul jandarmilor montani.

Turiştii aflaţi în dificultate în Munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037/0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la posturile Zănoaga și Peștera.

Jandarmeria Dâmbovița vă urează Crăciun Fericit!

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">