Scad temperaturile, cresc prețurile facturilor la energie! Află chiar acum cum ai putea să reduci costurile!

Cât de curând, oamenii îi vor putea ura bun venit iernii, un anotimp altminteri, mult dorit în anii trecuți, dar nu și anul acesta. Având în vedere majorările ce vor fi aplicate în cazul facturilor de energie, populația nu mai poate aștepta cu prea mult drag instaurarea anotimpului rece. Temperaturile din ce în ce mai scăzute, pe care le vor resimți iarnă această, îi vor obligă pe locuitorii continentului european, să scoată din buzunar, o suma cu aproape 50% mai mare decât cea pe care o plătiseră pentru aceleași servicii, anul trecut, în aceeași perioada. Pentru a evita costurile suplimentare, există, însă, și anumite soluții, care pot ajuta la plafonarea dărilor către furnizorii de energie. 

În căutare de soluții pentru a evita costurile uriașe la energie? Iată 3 soluții care te vor salva de la plata facturilor!

  • Termocentrală pe peleți

Dacă te gândești la o modalitate prin care să reduci costurile combustibililor și a energiei, primul gând ar trebui să te duce spre o termocentrală pe peleți. În cazul în care nu ești familiarizat cu peletii, acești combustibili sunt ecologici, provenind din  deșeuri lemnoase și reprezintă o sursă de căldură eficientă și foarte ieftină. În plus, utilizarea peletilor, vine la pachet cu un alt avantaj. În urma arderii, cenușă rezultată poate fi utilizată ca îngrășământ pentru plantele tale. Așadar, dacă îți dorești să ai o sursă de căldură ușor de depozitat, ce oferă un randament mult mai bun, dar și un cost redus cu până la 30%, trebuie neapărat să îți achiziționezi o astfel de termocentrală.

  • Panouri 

O metodă de încălzire din ce în ce mai populară, aceste panouri radiante de la Magnetcenter.ro reprezintă o varianta sigură și avantajoasă în cazul în care îți dorești să eviți facturile ce conțin prea multe cifre. Un sistem ușor de montat, ce poate fi instalat în maxim două ore, fără a fi necesară intervenția vreunui specialist și care poate fi amplasat oriunde îți dorești: pe tavan, perete sau în orice alt loc consideri tu că ar fi potrivit. Dacă te gândești la reparațiile viitoare, află că, în cazul acestor panouri, nu sunt necesare accesorii sau piese de schimb, iar durata lor de utilizare poate atinge până la 30 de ani. Pe lângă design, aceste surse de încălzire prezintă un mare avantaj atunci când se discuta de  costuri, având un consum foarte scăzut, fiind recomandat în încăperile mari și un randament maxim. Încearcă și tu panourile radiante și vezi diferența!

  • Termostat


Ce înseamnă un termostat? Ei bine, termostatul de ambianță este un dispozitiv programabil cu ajutorul căruia îți poți personaliza confortul termic, astfel încât să reduci costurile la energie. Este recomandă, totuși, să ai grijă cu temperatura pe care o setezi în încăpere atunci când nu ești acasă. Setand o temperatura joasă pe întreaga perioada cât ești plecat, la revenire, termostatul va regla temperatura ambientală și este posibil că această  creștere bruscă de temperatură să te coste. În general, însă, termostatul programabil reprezintă una dintre soluțiile eficiente care te va ajută să scazi  cu până la 10% facturile de la energie.

Acum că ai aflat care sunt cele mai bune variante pe care le poți aborda în economisirea energiei și care te pot ajuta să micșorezi sumele uriașe la facturi, pregătește-te de cumpărături și fă alegerea cea mai avantajoasă!

Sursa foto: Unsplash.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share