13/06/2021

Școala de balet The House of Ballet dansează pentru copiii bolnavi de cancer

Duminică, 6 iunie 2021, la ora 16, cursanții Şcolii de balet “The House of Ballet” vă invită la Gala de balet. Spectacolul va avea loc la Iulius Congres Hall din cadrul Iulius Mall Timişoara. Evenimentul este dedicat Asociației Little People, care derulează programe în beneficiul copiilor și adolescenților bolnavi de cancer, având cea mai mare rază de acoperire a pacienților în România. Prin suma donată participăm activ la susținerea asociației care a dezvoltat un program complex de suport psihosocial, bazat pe diverse forme de terapii: terapie prin artă cu instrumente medicale, terapie prin joacă, terapie prin artă, dramaterapie, etc. oferind suport constant de la prima internare și până la integrarea lor reușită în societate odată cu finalizarea tratamentului.

Așadar, intrarea la spectacol se face pe baza unei donații iar banii vor ajunge în cadrul asociației Little People.  Spectacolul prezintă secvențe din celebre opere de balet clasic într-o interpretare aparte. Pe scenă vor evolua cursanții şcolii, mai exact, copii cu vârsta între 4 şi 14 ani.

“The House of Ballet” este un proiect nou, născut dintr-un vis trecut care a devenit realitate. O şcoală în care arta dansului clasic se combină foarte bine cu dezvoltarea personală. Toate acestea prin intermediul muzicii şi mișcării. Mai exact, „The House of Ballet” este o şcoală de balet condusă de către coregrafa Denisa Jirada, cea care coordonează şi predă bazele dansului clasic pentru cei patruzeci de copii pe care îi conduce spre performanțe în arta dansului clasic.

Denisa Jirada (n.2001) este componenta secției de coregrafie din cadrul Liceului de Artă “Ion Vidu” din Timișoara. A intrat in lumea dansului din 2007 sub indrumarea familiei Gâdea la “Arabesque Stars”Timișoara. In anul 2012 este admisă la secția de coregrafie – dans clasic din cadrul Colegiului Național de Artă “Ion Vidu” Timișoara. În perioada liceului optează pentru dansul clasic ca filieră predominantă. Aici primii doi ani studiază alături de domnul Costică Gâdea. Preocupată mereu de studiul individual, în anii de liceu aprofundează studiul beneficiind de ometodologie rusească moderna alături de doamna profesor Brîndușa Vitan si dans contemporan, alaturi de domnul profesor coregraf Sergiu Anghel .

Ultimul an de liceu îi aduce un nou pas important înainte. Studiază dansul clasic alături de Alina Mihai la Opera Națională Română din Timișoara si are onoarea de a participa la studiile Operei, alături de angajati si colaboratori , întâlnindu-l aici și pe Ovidiu Matei Iancu , prim-solistul Operei Naționale București.
De-alungul anilor de liceul , participă la diverse concursuri pe secțiunea de dans clasic cu variații din balete precum: „Giselle”, „Fiica faraonului”, „Corsarul” si “Talismanul” unde obține numeroase premii. Dintre cele mai semnificative se pot aminti: Campionatul european de dans (locul 1), Cupa Instinct Dance (locul 1), Vrsac Grand Prix (locul 1), Belgrade Dance Open (locul1) Vienna Dance Competition (locul 1) si altele.

Cu interes, perseverență şi dorința continuă de dezvoltare, Denisa Jirada participă în vara lui 2018 la Revolve Dance Festival RUSSIAN WEEK si studiază alături de Alexei Moskalenko, Nina Ivanovich, Judith State si Misha Tchoupakov la clase de dans clasic, dans contemporan, dans de caracter si ore de stretching !

În prezent, Denisa Jirada conduce școala de balet “The House of Ballet” unde învață copii cu vârsta intre 4 și 14 ani, elemente de dans clasic si de caracter pregătindu-i pentru spectacole si concursuri!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share