Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Școala Matei Basarab și Parcul de la UM Gară din Târgoviște au primit vizita unei delegații a Comisiei Europene

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a participat ieri la vizită reprezentanților Comisiei Europene și a ADR Sud Muntenia. Întâlnirea a debutat la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, urmată de Școala Matei Basarab, Parcul de la UM Gară și Curtea Domnească.
Edilul a transmis un mesaj pe pagina de social media cu precizarea că aprecierile venite din partea delegației Comisiei Europene reprezintă un moment de împlinire profesională.
”După întâlnirea de la Consiliul Județean Dâmbovița, d-na Sofia Alves – Director DG Regio.E, dl. Aimi Nicola – Manager Program DG Regio E. 2, d-na Irina Șofletea – Manager Program DG E.2, dl. Liviu Musat – Director General ADR Sud Muntenia și d-na Mirela Tache – Director Directia Economica ADR Sud Muntenia, au vizitat 2 dintre obiectivele realizate pe fonduri europene de către administrația locală târgovișteană!
De remarcat că deplasarea la investiții a fost făcută cu unul dintre cele 40 de autobuze Mercedes – Benz Citaro Hybrid, achiziționate tot printr-o finanțare europeană!
✅️ Prima oprire a avut loc la Școala Gimnazială “Matei Basarab”, unde anul acesta s-a încheiat o investiție de extindere, reabilitare, modernizare și echipare a unității de învățământ amintite, investiție în cadrul căreia valoarea finanțării europene accesate de către administrația locală targovișteană este de 22.223.977,79 lei.
Astfel, în baza celei mai mari investiții pe fonduri europene care a vizat vreodată o unitate de învățământ din Targoviște, școala este reabilitată în întregime, beneficiază de o sală de sport, de laboratoare noi si de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior, bucurându-se și de dotări didactice, de dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou.
Totodată, școala dispune și de un sistem de panouri solare și fotovoltaice de natură să confere independență energetică unității de învățământ.
 **Galerie foto pe pagina de facebook Oficial Media
Video pe canalul de Youtube Oficial Media
✅️ Cea de-a doua oprire a avut loc la parcul de la fosta UM GARĂ (zona mall).
Peste 16.000 mp de spațiu verde, aproximativ 500 de arbori si arbuști din specii rășinoase și foioase, sistemul automat de irigatii, iluminatul ambiental modern, piațeta și fântâna arteziană, locul de joacă și de fitness, biblioteca în aer liber, aleile pietonale si pistele pentru biciclete reprezintă numai câteva dintre reperele unei investiții publice care completează o zonă în plină dezvoltare ce mai cuprinde drum pe 4 benzi, rețea de iluminat public, rețea de canalizare, Dâmbovița Mall sau sediul RAR.
Mărturisesc că, la finalul vizitei, primind aprecieri din partea înalților demnitari europeni, alături de colegii mei, am trăit un moment deosebit, de satisfacție și împlinire profesională!”, a menționat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share