Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Scopul fundamental al capacității nucleare a NATO este menținerea păcii

Ambasadorii Consiliului Atlanticului de Nord al NATO, reprezentanții militari ai Comitetului militar al NATO și alți oficiali militari înalți au vizitat vineri (28 aprilie 2023) Baza Navală a Majestății Sale Clyde din Scoția, găzduirea sistemului nuclear independent de descurajare al Regatului Unit. Aceasta a fost a doua vizită a Consiliului Atlanticului de Nord la o bază de submarine nucleare aliată luna aceasta, după o vizită la baza nucleară franceză Ile Longue.

Marea Britanie este un aliat puternic. Suntem recunoscători Regatului Unit pentru că ne-a invitat să vizităm facilitățile de la Baza Navală a Majestății Sale.  Într-o perioadă de provocări majore de securitate, este important ca Alianța să fie protejată de întregul spectru de capabilități. Descurajarea nucleară a Regatului Unit este un pilon central al poziției de descurajare și apărare a NATO și ajută la garantarea securității noastre”. a declarat amiralul  Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO.

La invitația secretarului britanic al apărării, Ben Wallace, ambasadorii și înalți oficiali militari au vizitat și  un submarin nuclear strategic din clasa Vanguard, au vizitat o unitate de antrenament și au fost informați de 43 Commando Fleet Protection Group Royal Marines, o forță de elită însărcinată să păzească armele nucleare. Ei au fost, de asemenea, informați de către comandanții submarinelor și echipajele din patrulele de descurajare nucleară. Royal Navy are patru submarine de descurajare nucleară; unul este mereu pe mare, lucrând la fiecare oră din fiecare zi pentru a garanta securitatea Regatului Unit și a Alianței. Conceptul strategic al NATO afirmă că ”scopul fundamental al capacității nucleare a NATO este menținerea păcii, prevenirea constrângerii și descurajarea agresiunii”  Aliații sunt de acord că atâta timp cât vor exista arme nucleare, NATO va rămâne o alianță nucleară. Trei Aliați NATO – Franța, Marea Britanie și SUA – sunt o putere nucleară, iar forțele nucleare strategice ale Regatului Unit contribuie în mod semnificativ la securitatea Alianței.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share