Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Scrisoare catre publicatia Artele Spectacolului – reper pentru factorii de decizie din cultura si educatie la nivel de municipiu Targoviste si judet Dambovita

steaua-gabi
Am primit pe adresa redactiei Oficial Media, o scrisoare din partea unei dragi prietene, colaboratoarea nostra si angajata a Teatrului Tony Bulandra, Gabriela Geangalau. Un om cu o noblete sufleteasca cum rar mai gasim astazi, un om care ne lipseste foarte mult si alaturi de care am petrecut o perioada magica, atat profesional cat si personal.
 
Ii multumim public pentru toate aprecierile fata de noi si in special fata de cea mai noua publicatie Oficial Media-Artele spectacolului-, dedicata in intregime zonei de teatru, arta si cultura.
Dorim sa impartasim cu cititorii nostri emotia pe care Gabriela ne-a transmis-o prin intermediul acestor randuri…
Ele pot fi un reper si pentru factorii de decizie din cultura si educatie la nivel de municipiu si judet Dambovita, intrucat este o analiza venita din exterior, una particulara, lipsita de interese ascunse, asa cum preluam tot soiul de mesaje contrafacute, de la Revolutie incoa.
Oficial Media va arata o realitate rece, in locul unei iluzii calde, iar pentru asta trebuie sa multumim corectitudinii Gabrielei Geangalau.
 8
”Publicatia Artele Spectacolului mi se pare o initiativa demna de toata lauda. Sunt doua directii de analiza pe care as vrea sa insist. Pe de o parte, este un lucru mare pentru Targoviste sa aiba un asemenea spatiu de acces la informatii de natura culturala. Presa locala din Targoviste, asa cum am cunosut-o eu, nu prezinta niciun interes real vis-a-vis de cultura. Mai mult, nu au oameni pregatiti in acest sens. Nu spun ca ar trebui sa existe, la Targoviste, cronicari, oameni cu studii aprofundate de teatrologie etc. Din punct de vedere al unui jurnalist, aspectele astea tin de finetea intelectuala si emotionala. Arta trebuie simtita, mai inainte de a fi inteleasa. Ori e clar ca oamenii, fie nu au avut suficienti stimuli in aceasta directie, fie nu au structura nativa care sa le permita o apropiere veritabila de ceea ce inseamna ARTA (muzica, teatru, pictura, dans, samd), fie pur si simplu au avut alte prioritati in privinta alocarii timpului. Si asta se vede, pe de o parte in interesul si spatiul pe care il aloca in publicatiile lor, pe de alta parte in continutul articolelor ce tin de activitatea artistica a orasului si, nu in ultimul rand, in interesul lor de a veni la teatru. Cum sa te pronunti asupra a ceva ce nu ai experimentat in mod nemijlocit? E la fel de penibil ca si cum m-as apuca sa scriu eu acuma o carte despre viata amoroasa a lui Kogalniceanu. Documentare 0, implicare 100%. Ce-ar iesi? O porcarie!

 Cel mai important aspect pe care acest nou site il aduce cu sine este pionieratul. Faptul ca nu s-a mai facut ceva de genul asta pana acum. Faptul ca v-ati hotarat sa trasati o noua carare, prin locuri frumoase, intr-o zona traversata de drumuri vechi, pline de gropi si de praf. Stiu ce inseamna sa ai curajul de a propune lumii ceva nou: lucruri sau informatii noi, o noua viziune, un nou mod de abordare a vietii. In prima instanta, oamenii se opun. Vii cu ceva care le zguduie vechiul lor sistem de valori si repere. Daca nu e valid ceea ce propui? Daca o fi vreo dracie? Dupa aceea, dupa muuuult efort si pasiune investita in directia respectiva, oamenii incep sa inteleaga rolul major al acelui nou inceput. 

Cea mai mare provocare in tot demersul asta nu este cum si cand vor reactiona ceilalti, ci cate resurse veti avea posibilitatea (ca dorinta stiu ca o aveti!) sa investiti voi in proiect.

De-a lungul timpului, am avut o afinitate fantastica in a-i impulsiona si provoca pe ceilalti sa-si largeasca vizunea, sa exploreze, sa se exploreze…. Dar adesea oamenii nu sunt pregatiti. Asta e o lectie extrem de valoroasa de inteles: Cat de mult poti sa tragi de cineva? Pana cand sa insisti? Ei bine, nu am gasit un raspuns general valabil. Cred ca trebuie sa insistam in continuare. Sa facem tot ce e omeneste posibil. S-ar putea ca rezultatele eforturilor si pasiunii nestavilite de acum sa avem privilegiul de a le privi, candva, dintr-un alt plan. Dar daca nu am indrazni, toata trecerea noastra prin viata ar fi in van….

P.S: Am avut ocazia de a merge la o piesa de teatru in Piatra Neamt…m-am simtiti atat de stingherita..mi-e foarte dor de magia pe care am trait-o la Targoviste… la voi se petrec lucruri frumoase pe scena. De asta imi voi aminti cu mare drag! Iar de voi, nu mai zic……” 
Gabriela Geangalau
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">