03/08/2021

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE BOCȘENI ÎNAINTE DE ALEGERI

Dragi bocșeni,

Mă aflu în ultima săptămână a unei campanii electorale extrem de agresive, în care am avut cu toții ocazia sa vedem atacuri la persoană, injurii și neadevăruri, atât în ,,real”, cât și în mediul virtual. Unul dintre contracandidații mei, Mirel Pascu, și-a construit campania într-un mod care-l caracterizează, atacându-mă în mod constant atât pe mine, cât și familia mea, dar și comunitatea din care fac parte. La toate aceste atacuri meschine voi răspunde punctual, pentru a pune capăt acestei dispute care-l dezonorează.

Este adevărat, m-am născut în cartierul Măgura, din Bocșa, lucru pe care nu l-am ascuns și cu care mă mândresc. Provin dintr-o familie modestă, cu mai mulți copii și cu toate acestea, am avut o copilărie fericită. Cei ,,7 ani de-acasă” i-am primit de la părinții mei, oameni credincioși și cu frică de Dumnezeu. De la ei am învățat să-mi ajut semenii și orice om aflat în dificultate. Pentru aceasta am și construit Fundația ,,Triumful Inimii”, o fundație umanitară, deschisă tuturor, fie că sunt copii, tineri sau vârstnici.

S-a făcut deseori afirmația neadevărată că nu am școală. Școală am, dar am făcut-o mai târziu, prin eforturi proprii, pentru că părinții mei nu m-au putut sprijini, fiind mai mulți frați trebuind să muncesc pentru a mă întreține pe mine și familia mea. Am studii economice, fiind absolvent al Liceului Economic din Reșița, Facultății de Științe Economice din Timișoara, precum și a unei Facultăți de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, deocamdată fără susținerea licenței. Am încercat mereu să mă perfecționez, să învăț, pentru a mă ridica la ceea ce înseamnă demnitatea funcției de primar. Sper ca am reușit.

Mă adresez întregului public elector bocșean în speranța că va avea puterea de a discerne la alegerea viitorului prim-edil, astfel încât Bocșa să nu fie chemată la un nou scrutin electoral spre a intra în recordurile de Guinness Book, desigur în sens negativ, împinsă de acest inculpat penal, care și astăzi, este prezent în instanță în problema dosarelor penale. Dacă ar fi avut o minimă moralitate, și-ar fi rezolvat problemele cu justiția, însă arivismul, rapacitatea, venalitatea și viclenia îi sunt caracteristice. De altfel, de-a lungul șederii sale în administrația locală, s-a plasat constant în marginea legii, amintindu-vă doar procesele sale legate de angajarea propriei soții la Centrul de bătrâni (Azilul Bocșa), procesul privind dobândirea locației din Zona Soarelui, (spațiul iepei Palomina), ,,aranjamentul” privind construirea magazinului Penny în zona fostei Autogări, aspecte pe care lacheii și lichelele care-l susțin astăzi le sesizau cu ani în urmă la Agenția Națională de Integritate. Ce poți să spui despre asemenea oameni, care odinioară își înmuiau degetele în ,,borcanul cu miere” al Fundației ,,Triumful Inimii” pe care soția mea o manageria? Astfel de ,,viețuitoare” nu pot fi luate vreodată în serios drept repere valorice locale!

Legat de educație, am fost mereu preocupat de propria mea formare continuă, prin studii și autoeducație pe propriile mele puteri și capacități. În cealaltă parte, vorbește comunitatea, diplomele și titlurile dobândite de Pascu s-au produs prin ,,cumpărare” și intervenții, mai mult sau mai puțin legale. Desigur, ,,cei 7 ani de-acasă” și educația dobândită prin școală sunt precumpănitoare în formarea de caractere și ținută intelectuală, însă dacă  urmărim discursurile fade ale acestui candidat, vom putea constata cu ușurință analfabetismul său funcțional, cultura sa superficială, de spoială, cu un limbaj ,,picant”, rudimentar. E limpede că în situația domnului Pascu diplomele dobândite n-au vreo acoperire în știința sa administrativă. Un ,,istoric” fără operă!

Din ,,scrisoarea” sa către bocșeni, în subtext, apare limpede o clasificare a electoratului local în ,,proști” (adică cei care-l votează pe Cismăneanțu) și ,,inteligenți” (respectiv cei care-l votează pe inculpat). În opinia mea, consider că această divizare ierarhică reprezintă o gravă atingere adusă demnității celor din comunitatea locală! Și în acest aspect consider că ,,distinsul” candidat comite o gravă imoralitate: ,,se aude” că tocmai de cei ,,slabi cu duhul” se folosește, manipulându-i cu anumite sume de bani, oferindu-le prin ,,slugile sale” de serviciu băuturi alcoolice, manevrând rezolvarea rezidenței de flotant unor cetățeni din afara orașului tocmai în preajma alegerilor, amenințându-i pe unii angajați cu disponibilizarea și angajându-i pe alții din cercul său vicios, dispunând o succesiune de evenimente culturale cu scop vădit electoral în ultima perioadă de timp etc.

,,Distinsul” candidat pune sub semnul îndoielii activitatea reală de filantropie și sprijin educațional real acordat de ,,Triumful Inimii” unor categorii largi de cetățeni și copii din Bocșa, și nu numai, semeni aflați în dificultate. Am făcut și voi face acest lucru în continuare dezinteresat, cu empatie față de aproapele meu și cu frică de Dumnezeu. În partea cealaltă, la „domnul” Pascu,  se poate observa: circa 60 ha de livadă a bocșenilor, un bloc în MFA, o ,,Casă a Poporului”, câteva apartamente în localitate și pe litoralul românesc, o stradă proprie cu iluminat public care să-i asigure acces la ,,domeniul personal”, toate acestea dobândite dintr-o activitate de bugetar. Cum să poată înțelege asemenea candidat problemele celor mulți?! În schimb, a înțeles bine în cei 10 ani de mandat să-și asigure prosperitatea și opulența din resurse ,,bugetare”.

Vă prețuiesc și vă respect în mod egal, pe toți, pe voi cei care înțelegeți că trebuie să alegeți continuitatea în administrație pentru implementarea cu succes a proiectelor de milioane de euro atrase prin fonduri europene. Să nu lăsăm falsele promisiuni și circul să ne aducă acolo unde am fost cu 10 ani în urmă!

Cred cu tărie că bocșenii mei vor înțelege și vor alege duminică, 27 iunie, cinstea-onestitatea-devotamentul comunitar, în detrimentul minciunii-imoralității-injustiției și amenințărilor de tot felul!

Într-un ultim gând, vă spun că faptele contează, iar când vine vorba de fapte, realizările avute de fiecare vorbesc de la sine.

 

Cu stimă și considerație,

       Eugen Gabriel Cismăneanțu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share