20/09/2021

Scrisoarea cititorului: Discriminare, abuz și o serie de ilegalități?

Am primit pe adresa redacției o scrisoare în care cetățeanul Ion Apostol descrie abuzurile la care a fost supus de către instituții precum Primăria Perșinari și indiferența de care s-a lovit la Consiliul Județean Dâmbovița.

Așteptăm punctele de vedere ale Inspectoratului Județean în Construcții Dâmbovița, reprezentantului Primăriei Perșinari, precum și ale celorlalte persoane juridice implicate în speța de mai jos. În paralel vom demara propria anchetă jurnalistică. Pentru opinii și puncte de vedere ne găsiți pe pagina de facebook Oficial Media.

Domnule Ion Apostol,

Redacția Oficial Media a luat cunoștință de situația pe care ne-ați prezentat-o mai jos și va demara acțiunea de cercetare jurnalistică în temeiul legii nr. 544 din 12 octombrie 2001, drept prevăzut de Constituția României. Vă informăm că pentru orice litigii cu persoane fizice și juridice trebuie să vă adresați instanțelor de judecată. De asemenea, dacă sunteți în posesia unor dovezi de acte de corupție și abuz în serviciu vă puteți adresa Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

 

Ma numesc Apostol Ion,propietar al imobilului din com.Piersinari str.Scolii 615.Prin mostenire,neexistand gard despartitor intre mine si Ceaus Dumitru ginerele fratelui meu(decedat) .In principiu mostenirea de la parintii nostrii a fost delimitata intre mine si fratele meu numai prin intelegere,fara a face vreunul dintre noi gard intre noi.Eu am fost plecat din 1990 in Austria(cetatean austruiac cu adresa in Moisigasse19/15/10/1022-Viena)si am revenit in tara in concedii si chiar de mai multe ori pe an dar nu am facut gard intre mine si fratele meu.Dupa decesul acstuia am considerat ca trebuie sa imi asigur locuinta sis a construiesc acest gard pe hotarul stability intre noi si de lege prin acte.In decursul anilor am observant ca se construia pe terenul meu dar am considerat ca prin vorba buna o sa se opreasca din construit ginerele fratelui meu care devenise de acum posesor al curtii si terenului acestuia.Am csolicitat domnului Ceaus Dumitrurtu sa inceteze constructia sis a demoleze ce avea pe terenul meu.Cand am revenit in tara,seara nu m-am asteptat ca dimineata sa ma trezesc cu politia la mine in curte si sa fiu avertizat ca daca demolez imi vor pune catusePentru a intra in legalitate am sesizat organele competente sa verifice actiunea politiei(fara mandat)si faptul ca m-au intimidat.

Avand toate documentele legale de propietate,cu masuratori,am inceput constructia unui gard despartitor (provizoriu)intre mine si vecinul meu.

Am fost amendat de primarie cu 1000lei pentru ca doream delimitarea propietatii(primarul ruda cu vecinul meu)Am obtinut autorizatie de constructive a gardului si am angajat o firma sa execute lucrarea.Aici apare un conflict intre vecinul meu care a venit cu reprezentantul primariei cu politia culminand cu folosirea unui spray paralizant,aplicat fiului meu,prietenului acestuia si soferului.Am deschis dosar penal pentru vatamare.In continuare am depus la primarie actele necesare demolarii constructiilor existente,si construirii gardului,Am platit taxe si impozite la zi,am platit chiar de doua ori taxe pentru acelasi lucru,am fost asigurat ca totul este in regula,s-au emis autorizatiile ce trebuiau semnate de primar ,mis-a comunicat ca pot incepe treaba dupa care sunt din nou amendat cu 5000lei.M-am adresat Directiei de constructii Dambovita care a somat sa mi se elibereze actele necesare de catre primarie.In aceste demersuri se constata ca primarul insusi nu are acte legale pentru constructiile sale si este amendat cu 500lei(asa am fost informat)

Cu respect pun urmatoarele intrebari:Legea este discriminatorie???(referitor la cuantumul amenzilor)

Legea  se aplica discriminatoriu(Se aplica numai unor cetateni si altora nu??)

Va multumesc,

Apostol Ion –Persinari-Dambovita.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share