Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Se chinuie sa invete

In data de 15 septembrie, a sunat clopotelul in cele peste cinci sute de institutii de invatamant din judetul Dambovita, anuntand inceperea noului an scolar. In 22 de institutii scolare cadrele didactice au demarat activitatea educativa, fara a avea insa Autorizatia Sanitara de Functionare, iar dintre acestea 7 scoli sunt in curs de obtinere a documentului in cauza.

isj

In data de 15 septembrie, peste 72 mii de elevi damboviteni au trecut pragul institutiilor de invatamant din judet, imediat dupa ce s-a auzit clopotelul clopotelul.  In cazul a 22 de scoli, din cele 563 de institutii de invatamant dambovitene clopotelul nu a sunat cu aceeasi putere, intrucat Autorizatia Sanitara de Functionare lipseste cu desavarsire.

“Scolile vor fi avizate in cele din urma unei solicitari sau a unui plan remedial dat de Directia de Sanatate Publica. Acestea vizeaza in principal asigurarea aprovizionarii cu apa curenta potabila si grupuri sanitare in incinta cladirii sau adiacente acesteia.” a asigurat Inspectorul General Adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita.

Conform datelor oferite de ISJ Dambovita, institutiile de invatamant fara Autorizatie Sanitara sunt urmatoarele:

– gradinita Dambovicioara din Branistea

– scoala gimnaziala din Branistea

– gradinita cu program normal Urziceanca – Ciocanesti

– gradinita program normal Baraceni – Corbii Mari

– gradinita program normal Ungureni – Corbii Mari

– scoala gimnaziala Corbii Mari

– scoala primara din Satul Nou – Corbii Mari

– gradinita cu program normal Glodeni

– gradinita cu program normal Laculete

– scoala gimnaziala Laculete

– scoala primara Glodeni

– scoala gimnaziala Caragiale

– gradinita cu program normal Matasaru

– scoala gimnaziala Nucet

– gradinita cu program normal Tatarani

–  gradinita program normal Bugetu – Vacaresti

– gradinita program normal Carlanesti – Varfuri

– scoala gimnaziala Voinesti

In ceea ce priveste manualele scolare noi pentru invatamantul obligatoriu, acestea au fost achizitionate in proportie de 20% si au fost distribuite 100%. Probleme au fost intalnite doar in ceea ce priveste manualele pentru clasele I si a II-a, din cauza problemei de nivel national, ce priveste licitatia pentru achizitionarea acestora. Situatia manualelor pentru prichindei se va remedia in regim de urgenta, conform spuselor Ministrului Educatiei.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share