05/12/2020

Ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților

La Prefectura județului Timiș  a avut loc, în sistem videoconferință, ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, condusă de domnul Gheorghe Sorescu, secretar de stat în cadrul Ministerului  Afacerilor Interne. La videoconferință au participat prefectul județului Timiș, doamna Liliana Oneț, alături de membrii Comisiei Tehnice Județene.

Au fost puse în discuție probleme legate de organizarea alegerilor, respectiv achiziționarea ștampilelor și timbrelor autocolante și machetarea buletinelor de vot în vederea tipăririi.Se află în proces de achiziție materialele de protecție sanitară necesare pentru dotarea secțiilor de votare, astfel încât procesul electoral să se desfășoare în condiții de siguranță.

Pe de altă parte, s-a cerut maximă vigilență și echidistanță în ceea ce privește desfășurarea evenimentelor din campania electorală, pentru a se supraveghea respectarea tuturor normelor legale de siguranță sanitară pe timp de pandemie, fiind prezentate normele sanitare care trebuie respectate în campania electorală.

Autoritatea Electorală Permanentă și Ministerul Afacerilor Externe auanunțat că începând de astăzi se poate vota prin corespondență în străinătate pentru alegerile parlamentare.

După videoconferință a avut loc o ședință a Comisiei Tehnice Județene în cadrul căreia prefectul Liliana Oneț a solicitat reprezentanților acesteia vegherea respectării cu strictețe a tuturor măsurilor de ordine publică dar și de siguranță sanitară pe timpul desfășurării campaniei electorale și a tuturor termenelor din calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020.

In această perioadă reprezentanții Autorității Electorale Permanente și ai Serviciului de Telecomunicații Speciale distribuie tabletele către operatorii secțiilor de votare și se realizează instruirea acestora. În data de 16 noiembrie va avea loc tragerea la sorți a președinților secțiilor de votare, urmând să se facă, apoi,  instruirea acestora.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share